A jövő technológiája egy napra Szegedre költözik

Egy napra a jövő technológiáinak kelet-európai fővárosa lesz Szeged. Holnap, szerdán a leginnovatívabb megoldásaikat mutatják be az információtechnológiai, az IT világcégek az Ady téri TIK-ben a SzeBIT-en.

2017. november 21. 13:46

A jövő technológiája egy napra Szegedre költözik

A szakma csúcsrendezvényén, a hannoveri CEBIT-en megismert újdonságokat a nagy gyártók a 15. születésnapját pontosan e napon ünneplő szegedi székhelyű PC Trade Systemsnek köszönhetően mutatják be a Tisza-parti városban.

A kiállítók – HP, Fujitsu, Acer, Epson, Microsoft, TP-Link, Legrand, Kvazar, Mozaik, PC Trade Systems – standján ott lesznek egyebek között az ultrakönnyű notebookok, az új generációs VR-szemüvegek, de az előadásokon és a tematikus workshopokon szó lesz a mesterséges intelligenciáról, a digitális forradalomról, az IT-biztonságról, a legújabb üzleti megoldásokról és még sok mindenről, ami a negyedik ipari forradalmat kézzel foghatóvá teszi.

A szervezők nem vásárra, termékbemutatóra invitálják a látogatókat, a cégvezetőket, a döntéshozókat, az egyetemi hallgatókat és a diákokat, hanem egy ingyenes és színvonalas rendezvényre, amely a jövőbe mutat.

Az egyik workshopon például az Acer a jövő tantermét rendezi be, a szegedi Mozaik Könyvkiadó pedig saját interaktív oktatási tábláját mutatja be. A jövő nyomtatástechnológiájáról az Epson szakértője tart előadást, de a házigazda is hallatja hangját az IT-biztonság témakörében.

A házigazda, a PC Trade Systems az elmúlt másfél évtizedben a szakmán túl ismert lett közéleti szerepvállalásairól is, ennek sorába illeszkedik, hogy az esemény napján laptopokat adnak át az Ágota Alapítvány szegény sorsú gyermekeinek.

Mi minden lesz látható a TIK-ben? Többek között kipróbálható és tesztelhető lesz a SzeBIT-en a szemkövető technológiával felszerelt ívelt monitor, a világ legkisebb 4K (Ultra HD) felbontású lézeres technikával vetítő projektora, felső kategóriás, ultra vékony notebookok, a világ legjobb gamer notebookjai, egy szuperközeli vetítővel megvilágított interaktív munkaasztal, olyan rendszer, amely szerver leállás esetén felhőből történő gyors rendszer-visszaállítást valósít meg.

A látogatók többek között találkozhatnak robottal, lehetőségük lesz bepillantani a virtuális valóság világába, a saját izomerejükkel megtermelt árammal beindítani és üzemeltetni egy hatalmas fénymásolót, továbbá kipróbálhatják magukat a legmodernebb digitális zeneszerzés területén is. Sőt, a mesterséges intelligencia megtippeli az érdeklődők nemét, korát és a kedélyállapotát is. Látható és kipróbálható lesz hazánkban először  a HP Omen X notebook, a HP legerősebb gamer notebookja.
Acer Predator gaming portfólió termékei szemkövető technológiával felszerelt, ívelt monitorral, csupán 18,9 mm-es vastagságú, nagy teljesítményű Predator Triton notebookkal. Az Acer standnál az érdeklődők tesztelhetik is a felső kategóriás Predator termékeket. Megtekinthetik a legújabb ultra vékony Acer notebookokat és 2-in1 – notebookként és tabletként is használható – eszközöket, felszerelve a legmodernebb technológiákkal.

A látogatók 30 perces előadásokat hallgathatnak meg és workshopokon vehetnek részt a jövő technológiáiról, többek között a jövő oktatásáról, a legkorszerűbb wi-fi-hálózatokról, a nyomtatás jövőjéről, a jövő munkahelyéről, a digitális munkavégzésről, IT-biztonságról, elosztás- és finomvédelemről. A látogatók részt vehetnek egy jövőbe tekintő interaktív, digitális tanórán, betekinthetnek egy nagyvállalat elképzelt jövőbeli IT-rendszerébe.

A SzeBIT november 22-én, szerdán 9-től 17 óráig várja ingyenesen a látogatókat a József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Fotó: www.szebit.hu

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


Címlapon

mutasd mind