A rossz példa ragadós: a török diktátor is népszavazást tartana az azonos neműek házasságáról

Erdoğan vajon tud arról, hogy Magyarországon a kormány által „gyermekvédelminek” nevezett referendum csúfos kudarcot vallott?
Kékes Viktória

2022. december 13. 12:03

A rossz példa ragadós: a török diktátor is népszavazást tartana az azonos neműek házasságáról

A Reuters és a BalkanInsight nyomán írta meg a 444.hu, hogy ha nem szavazza meg a parlament, népszavazással módosítana alkotmányt a Recep Tayyip Erdoğan által vezetett kormánykoalíció a 2023-as választások előtt. A módosítással egyrészt biztosítanák a fejkendő, illetve bármely más ruhadarab szabad viselésének jogát, másrészt rögzítenék, hogy házasság csak és kizárólag két különböző nemű személy között jöhessen létre. 

 

A portál arra emlékeztet, ez utóbbi gyanúsan emlékeztet a magyar kormány által, a választások előtt indított, végül sikertelen, gyermekvédelminek nevezett népszavazásra. 

 

A Törökországban kormányzó Igazság és Fejlődés Párt törvényhozói szerint az állam feladata, hogy megvédje a család struktúráját, amely a török társadalom alapjául szolgál. Szerintük feladatuk megvédeni a családokat a mindenféle veszélyektől, támadásoktól, fenyegetésektől, korrupciótól és perverziótól. 

 

A hasonlóság valóban kísérteties.