A JGYPK dühös dolgozói aláírásokat gyűjtenek a szenátoruk lemondatására

Jancsák Csaba a Juhász Gyula Pedagógusképző Kart (JGYPK) képviseli a Szenátusban. A kar polgárai azonban úgy érzik, a pénteki, modellváltásról szóló szavazáson az akaratukkal ellentétesen szavazott – ezért nem tartják méltónak a mandátumára.

2021. február 01. 10:42

A JGYPK dühös dolgozói aláírásokat gyűjtenek a szenátoruk lemondatására

A Szegedi Tudományegyetem modellváltásáról szóló szavazáson csak úgy kerültek többségbe az átalakítás támogatói, hogy néhány szenátor a saját kari tanácsának véleményét figyelmen kívül hagyva, sőt azzal ellentétesen szavazott.

Ezt egyébként a Szenátus működésére vonatkozó szabályok lehetővé teszik, azzal azonban nem számoltak, hogy az általuk képviselt egyetemi polgárok haragjával is szembe kell majd nézniük.

Információink szerint a JGYPK dolgozói annyira feldühödtek azon, hogy egyik Szenátoruk, Jancsák Csaba a kari álláspont helyett inkább Rovó László rektor és az egyetem vezetés oldalára állt, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a lemondatásáért.

Felháborodásukban nincsenek egyedül: Csirik János, emeritus professzor, a JATE korábbi rektora és a Természettudományi és Informatikai Kar korábbi dékánja nyílt levélben szólította fel lemondásra a TTIK vezetését, amiért a kar polgárainak akarata ellenére is megszavazták a modellváltást.

Hasonló véleményt foglamazott meg lapunkban Galambos Gábor, szintén emeritus professzor, a JGYPK korábbi dékánja:

„Érdemes vizsgálni azt, hogy aki nem képviseli a küldő intézmény határozatát, azt milyen indokok vezethetik. Ha röviden össze akarnám foglalni, akkor három szót írnék le: félelem, tisztességtelenség és gerinctelenség.”

 

Címlapon

mutasd mind