A hőségriasztást egyértelműen ki kellett adni, a zivatarveszéllyel inkább csak biztosra megy az Országos Meteorológiai Szolgálat

Így könnyen begyűjthető egy naugye, ha tényleg elered, de ha elmarad a felhőszakadás, akkor sem lőttek mellé, hiszen fő az óvatosság.
Garai Szakács László

2022. augusztus 16. 06:55

A hőségriasztást egyértelműen ki
kellett adni, a zivatarveszéllyel inkább csak biztosra megy az
Országos Meteorológiai Szolgálat

Elsőfokú hőségriasztás van érvényben ma is Csongrád-Csanád megyében és ehhez minden adva van: tizenkilenc fokra keltünk fel, a mai maximum harminchárom lesz, éjjel huszonnégyben alszunk el, a huszonöt fok feletti középhőmérsékletet könnyen ugorja meg a levegő. És kiadták az első fokú zivatarveszélyjelzést is: erre utaló jelek igazából még nincsenek, ám párszor előfordult már a nyáron, hogy egyszer csak esett negyed órát, húsz percet úgy, hogy előzetesen nem látszott – helyi hatásnak hívják az ilyet a meteorológusok. A szél egész nap nyugatról fújdogál, középdélután egy kicsit felerősödik, de akkor sem lesznek szélviharok.

 

A levegőminőség ma is elsőrangú, a pollenhelyzet annyit javult, hogy ma már csak a parlagfűnek maga a koncentrációja a levegőben – ez is valami.

 

 

Ha legalább olyan óvatos, mint a meteorológusok, esetleg ön is az, akkor elteszi az esernyőt, esőkabátot. De a bátrak otthonhagyják, aztán legfeljebb egy kicsit megáznak.

 

Címlapon

mutasd mind