A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát is felmentette Orbán Viktor

Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter sem volt elégedett a munkájával.
Kékes Viktória

2022. november 17. 07:23

A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát is felmentette Orbán Viktor

A szerda esti Magyar Közlönyben jelent meg a határozat, ami szerint Orbán Viktor miniszterelnök – a honvédelmi miniszter javaslatára – dr. Fekete Szilviát, a Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkárát 2022. november 18-i hatállyal felmenti.

 

Fekete Szilvia a kormány honlapjára feltöltött önéletrajza szerint 2012-től a Belügyminisztériumban, a Miniszterelnökségen és a Miniszterelnökségi Kormányirodában töltött be különféle pozíciókat, majd idén júniusban nevezték ki helyettes államtitkárrá a Honvédelmi Minisztériumban.

 

Hétfőn Maróth Gáspárt, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi fejlesztésekért felelős államtitkárát menesztették azonnali hatállyal. A honvédelmi miniszter kedden azt mondta, véget ért a Honvédelmi Minisztérium munkájának átszervezése, a tárca feladatainak beazonosítása és kijelölése. Szerdán felmerült, hogy Maróth fogja vezetni a miniszterelnök frissen felálló Katonai Irodáját, ezt azonban Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke a Telex megkeresésére cáfolta. A tegnapi kormányinfón Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a honvédelmi miniszter fél év közös munka után úgy ítélte meg, hogy nem kíván együtt dolgozni Maróth Gáspárral, ezért mentette fel Orbán Viktor javaslatára Novák Katalin köztársasági elnök az államtitkári posztról.