A hogyan legyünk tényleg nevetségesek?-verseny első helyezettje a Fidesz viccalapítványa

Amikor megláttam ezt a hírt a Magyar Távirati Iroda hírfolyamában az alábbi hírt, tényleg nem akartam hinni a szememnek.
Garai Szakács László

2022. szeptember 01. 21:01

A hogyan legyünk tényleg
nevetségesek?-verseny első helyezettje a Fidesz viccalapítványa

Jöjjön betűhíven, a távirati iroda modorosságain, és egyéb borzalmas fordulatain emelkedjünk felül:

 

„A CÖF-CÖKA közérdekű adatkéréssel fordul az Európai Bizottsághoz

 

Közérdekű adatkéréssel fordul a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) az EU úgynevezett helyreállítási alapjának kezelése miatt az Európai Bizottsághoz – közölte a CÖF-CÖKA szóvivője csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

 

Ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász elmondta, az Európai Bizottság elnökéhez, Ursula von der Leyenhez címzett levélben a Covid-járvány utáni, összesen több mint 700 millió eurós kedvezményes hitelből, illetve vissza nem térítendő támogatásból álló Next Generation EU-alap kezelésével kapcsolatban arra várnak választ: ez a pénz milyen forrásból származik, hol helyezik el, milyen kamata, hozama van, és milyen pénzmozgások történtek.

 

Azt kérdezik továbbá, kompenzálják-e azt a kárt, amit a magyar és lengyel kifizetések elhúzódása okoz, illetve helyénvaló-e az unió gazdasági szuverenitása szempontjából, hogy EU-n kívüli gazdasági érdekcsoportok finanszíroznak egyes tagállamokon belüli politikai csoportokat, tervezi-e az EU az erre vonatkozó szabályok szigorítását – ismertette.

 

A szóvivő azt mondta: az Európai Bizottság elmarasztaló döntés nélkül tartja vissza az alapból Magyarországnak és Lengyelországnak járó pénzeket. Kérdés, hogy mi történik ezekkel, kinek lehet előnye abból, hogy nem utalják ki – tette hozzá.

 

Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke rámutatott: a támogatások visszatartásával megzavarták a magyar költségvetés végrehajtását. A magyarok számítottak erre a pénzre, például a pedagógusbérek emelésénél, így viszont beruházásokat kell felfüggeszteni, költségvetést átcsoportosítani – mondta.

 

Úgy fogalmazott: az alap kifizetéseinek halogatásával kár éri a magyarokat, kérdés, hogy miként lesz kártérítés. Nem lehet egy tagállammal szemben elnyomó intézkedéseket, kettős mércét alkalmazni – jelentette ki Csizmadia László.

 

Kitért arra is, hogy álláspontjuk szerint népszavazásra van szükség az EU tagállamaiban az ukrajnai háborúról. A polgároknak lehetőséget kell adni arra, hogy szavazhassanak a háború azonnali befejezésének vagy folytatásának támogatásáról – közölte.

 

»Így a felelősség alól kimenthetők a háborút eddig forszírozó kormányok vezetői« – fűzte hozzá a kuratóriumi elnök.

Csizmadia László kiemelte, az oroszok által indított ukrajnai területszerző háború nem lehet »főpróbája a nagyhatalmak erőfitogtatásának, egy új világháborúhoz vezető útnak«.

 

Hozzátette: »a világ polgárainak feje fölött képviselt« amerikai irányvonal és az EU által erőltetett, Oroszország elleni szankciók nagy része téves, az európai polgárok számára hátrányos.

 

A CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke beszélt arról is, hogy az Európai Parlament létszámát 2024-ben felére kell csökkenteni, és az Európai Bizottság szakértelmét növelve kell biztosítani a gyors törvényelkészítést.

 

Csizmadia László arra is felhívta a figyelmet, hogy az Európai Parlament ideológiai és pártpolitikai viták fórumává vált. Azt mondta, az EP, a szerepét félreértve, irányítani akarja az uniós intézményrendszert, a tagállamok szuverenitását sértve megkérdőjelezi törvényeiket, és »magához képest kispályásnak tekinti a helyi parlamenteket és azok döntéseit«.

 

A CÖF-CÖKA álláspontja szerint azonban az Európai Parlament képviselőinek felelőssége nem tetten érhető, az ideológiai és pártviták helye a legitim választások nyomán létrejött tagállami parlamentekben van.

 

A kuratórium elnöke szóvá tette még, hogy az »unió nagy csinnadrattával és rössel kezdeményezte« az újjáépítési vitát, ám az eredmények nem látszanak. Az EU bürokratáinak érdeke, hogy változtatás nélkül megtarthassák státuszukat a 2024-es választásokig – fogalmazott Csizmadia László.”

 

Eddig a hír MTI-ből.

 

És hogy miért nevetséges ez az egész?

Az Európai Unió minden érdemi kérdésre közérdekű adatigénylés nélkül is válaszol. Ha meg butaságokat kérdeznek tőle, akkor sem tudnak rá felelni, ha ilyen látványosan teszik fel a komolynak tűnő kérdéseket. Ennél a teljesítménynél még a Békemenetek megszervezése is többre értékelhető, igaz sok értelme azoknak sincsen.