A hét legjobb híre – Bódi György olvasói levele

2021. február 26. 21:22

A hét legjobb híre – Bódi György olvasói levele

Ezekben a vészterhes időkben, amikor a Miniszterelnök Úr szokásos péntek reggeli szózatában is arról szólt az Ő népéhez, hogy nagyon nehéz időket élünk, és a koronavírus-járvány legrosszabb két hete következik, minden jó hírnek örülni kell, ami nem a szenvedésről, a lemondásról, a halálesetek számának növekedéséről, a korlátozásról, az oltásról, a korrupcióról, Brüsszel tehetetlenkedéséről, Soros György és bérencei mesterkedéseiről, a magyarság megsértéséről, a hülye nyugdíjasok oltás előtti fegyelmezetlen tolakodásáról, stb. szól!

Végre, valami felemelő, szívet-lelket melengető jó hír: március 1-jétől ismét emelkedik az országgyűlési képviselők fizetése!

Még 2018. július 17-én történt, hogy a Magyar Országgyűlés egy igen sok mindent szabályozó, úgynevezett salátatörvény keretében arról is rendelkezett (csak a történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg: 134 igen és 58 nem szavazattal), hogy ezentúl minden év március 1-jétől az előző év átlagbérének háromszorosára emelkedik az országgyűlési képviselők tiszteletdíja, és emelkednek az ehhez kapcsolódó különböző pótlékok is. Őszintén remélem, hogy nem felejtkeztek el az egyéb juttatások (üzemanyagkártya, lakhatási támogatás) összegének emeléséről sem. Ha ezt nem tették volna meg, még időben szólók, március 1-jén, hétfőn még megtehetik, az államfő aláírja, és azonnali hatállyal ki is hirdethetik!

Azt gondolom, hogy ebben a bizonytalan világban a stabilitás minden apró mozzanatát meg kell becsülni! A képviselői díjazások emelkedése ilyen: jöhet Covid-19 világjárvány, jöhet klímakatasztrófa vagy bármi más, a képviselői juttatásoknak minden év március 1-jétől emelkedni kell! Vannak a világban magától értetődő, természetes dolgok, amit nagyon meg kell becsülni. Mert lehet, hogy március 1-jétől – a Covid 19 világjárvány erősödő szakaszában – a magyar egészségügyi szakdolgozók közül sokan be sem mennek a munkahelyükre, mert nem írták alá az új munkáltatói szerződésüket, Szegeden – a rémhírek szerint – 300 ilyen fenyegetettség van, az azért megnyugtató, hogy az országgyűlési képviselői tiszteletdíjak ettől a naptól ismét emelkednek. Pártállástól függetlenül! Még merje valaki rosszindulatúan azzal vádolni a Fidesz–KDNP pártszövetséget, hogy üldözik az ellenzéket, vagy visszaélnek a kétharmaddal! Mert törvénybe iktathatták volna azt is, hogy ez csak a kormánypárti országgyűlési képviselőkre vonatkozik! Ezt tették? Nem! Mert itt egyenlőség és demokrácia van!

Mondom: ez a hét legjobb híre! Mert vannak itt, akik megzavarják a magyar nép nyugalmát: Gulácsi Péter (és most már más sportolók is) össze-vissza nyilatkozgatnak a családról; azt hazudják, hogy Orbán Viktornak titkos alagút épül a Puskás Ferenc stadionba történő bejutásához (még jó, hogy Felcsútra nem találnak ki ilyen hazugságot, hiszen ott a Miniszterelnök Úr egyszerűen csak átsétál a saját házából a saját stadionjába!); a lengyelek nem akarják elfogadni a hozzájuk utazáskor a kínai és orosz vakcinákról szóló igazolásokat – hogy akarnak ezek majd március 15-én tapsolni a Miniszterelnök Úrnak a békemenetesekkel együtt? Szóval, sok az ellenség itthon is, és a nemzetközi helyzet is egyfolytában fokozódik!

De legyünk nyugodtak: március 1-jétől az országgyűlési képviselők juttatásai ismét emelkednek! És akit ez nem tölt el boldogsággal, az Magyarország és a magyar nép ellensége!

Bódi György