A Herkules című Disney-rajzfilmből készít filmet Guy Ritchie

Túl sok konkrétumot egyelőre nem tudni a Disney újabb élőszereplős remake-jéről.
Kovács M. Norbert

2022. június 20. 16:27

A Herkules című Disney-rajzfilmből készít filmet Guy Ritchie

Az 1997-ben bemutatott Herkules című rajzfilmből rendez játékfilmet Guy Ritchie, aki 2019-ben már egy másik Disney-rajzfilm, az Aladdin filmváltozatát is elkészítette, ami több mint egymilliárd dolláros, vagyis mintegy 380 milliárd forintos globális jegybevétellel zárta a forgalmazását.

 

A Herkules játékfilm első forgatókönyvvázlatát a The Hollywood Reporter szerint Dave Callaham készítette, aki a Marvelnek a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája forgatókönyvét is írta. A Disney most további forgatókönyvírókat keres a Herkuleshez, aminek produceri feladatait AGBO produkciós cégén keresztül Joe és Anthony Russo végzi.

 

Az eredeti, 1997-es rajzfilm, amit Ron Clements és Jon Musker rendezett, a görög mitológiai hős történetét dolgozta fel: Herkulesnek meg kell mentenie az Olümposzt az alvilág istenétől, Hádésztől.

 

A Disney egy sor korábbi animációs filmje élőszereplős remake-jét készítette már el, legutóbb Rachel Zegler főszereplésével Marc Webb forgatta le újra a Hófehérkét, amiben Gal Gadot játssza a gonosz királynőt. A kis hableány élőszereplős változata pedig, amiben Javier Bardem, Melissa McCarthy és Halle Bailey is látható majd, szintén jövőre kerül a mozikba.