Házkutatás során kompromittáló felvételek kerültek elő egy közszereplőről Schadl György páncélszekrényéből

Szexelő emberekről készült képek és két DVD volt a Schadl–Völner-ügy kulcsfigurájának széfjében, az RTL Híradó megkereste azt a közszereplőt, akinek a neve a lemezekre volt írva.
Kovács M. Norbert

2022. január 26. 07:12

Házkutatás során kompromittáló felvételek kerültek elő egy közszereplőről Schadl György páncélszekrényéből

Egy közszereplőről készült kompromittáló adatok is előkerültek Schadl György hálószobájának páncélszekrényéből, írja az rtl.hu. A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar letartóztatásban lévő elnökénél, a Schadl–Völner-ügy kulcsszereplőjénél tartott házkutatás során egy borítékban két fényképet találtak, ezeken három meztelen ember látható, ketten közülük szexuális aktus közben, és egy közszereplő vezetékneve szerepelt a fotók mellett talált két DVD-n.

 

„Egy férfi egy nővel szexuális aktust folytat egy ágyon, egy tükrös-tolóajtós szekrény mellett. Ezt az aktust egy másik személy fényképezi, ő is látszik a felvételen. Mindannyian meztelenek”

 

– az ügyészség összefoglalója szerint ezt ábrázolja az a két fénykép, ami Schadl György hálószobájának páncélszekrényéből került elő egy borítékban tavaly november elején az RTL Híradó információi szerint.  

 

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar vesztegetéssel gyanúsított elnökét novemberben fogták el a ferihegyi repülőtéren, amikor éppen Dubajba próbált utazni, majd a házában tíz órán át tartottak házkutatást. A páncélszekrényben a képek mellett kinyomotatott üzenetváltások és két DVD is volt, utóbbiakra egy közszereplő vezetéknevét írták. A csatorna szerint ezeket bűnjelként vették jegyzőkönyvbe.

 

A házkutatás során találtakról Schadl György először azt mondta, hogy nem tudja, mi van a DVD-ken, és azt sem tudja, hogyan kerültek a páncélszekrénybe, későbbi viszont már azt mondta, hogy a DVD-ken üzenetváltások vannak kimentve.

 

Az RTL Híradó szerint ügyészség akkor is megemlítette ezeket, amikor Schadl letartóztatását kérték a bíróságtól. Akkor úgy fogalmaztak, hogy  

 

„a lefoglalt boríték egy közéleti személyre nézve kompromittáló adatokat és feltehetően kompromittáló videófelvételt is tartalmaz.”

 

Az ügyészség szerint Schadl Györgynek kiterjedt kapcsolatrendszere volt, és minden lehetséges eszközt felhasználva próbált különböző eljárásokat a maga vagy az őt megkereső személyek számára kedvezően befolyásolni.

 

Az RTL Híradó megkereste azt a közszereplőt, akire a DVD-re írt felirat utalhat, ő azonban azt mondta, hogy nem ismeri Schadl Györgyöt, sem ő, sem más soha nem zsarolta meg, és elképzelhetetlennek tartja, hogy róla kompromittáló felvételek készültek volna.

 

Korábban

 

A Schadl–Völner-ügy december elején robbant ki, amikor a Legfőbb Ügyészség azt közölte, hogy Völner Pál fideszes parlamenti képviselő, azóta posztjáról lemondott igazságügyi államtitkár a megalapozott gyanú szerint rendszeresen, alkalmanként 2–5 millió forintot kapott a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől.

 

A 444 jelenleg egy cikksorozatban számol be a Schadl–Völner-ügy nyomozati anyagában irtakról, szerdán reggel a hatodik cikknél tartanak, kedden például az derült ki, hogy Schadl György jogosulatlanul használt megkülönböztető jelzést az autóján, amivel szabadon parkolhatott tilosban és közlekedhetett a buszsávokban, majd amikor ezt elvették tőle, minden erejével próbálta azt visszaszerezni.

 

A 444 sorozatának korábbi részeiben többször előkerült Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnökének a neve, Schadl György neki egyetemi vizsgákat intézett el valódi teljesítés nélkül, valamint Nagy a cégén keresztül tavaly októberben megvette a végrehajtói kar mintegy ötszáz millió forintot érő budapesti irodaházát. A cikkekből emellett az is kiderült, hogy Schadl lényegében élet-halál ura volt az általa elnökként vezetett Magyar Bírósági Végrehajtói karban, maga választotta ki a leendő végrehajtókat, akiknek kinevezését aztán Völner Pál hagyta jóvá. Völner ezért a szolgálatáért összesen 83 millió forint kenőpénzt kapott Schadl Györgytől, Schadl ezzel szemben a korrumpált végrehajtóktól összesen 884 millió forintot vett át.

 

A fideszes Völner Pál jelenleg is mantátummal rendelkező parlamenti képviselő, Schadl Györgyről a napokban derült ki, hogy március 8-áig biztosan előzetes letartóztatásban lesz.