A hazai győzelmének köszönhetően az Európa Ligában folytathatja a Fradi: Shamrock Rovers–Ferencváros 1–0 (0–0)

Egy nem túlságosan izgalmas mérkőzésen a hazai csapat, a Shamrock Rovers az utolsó percekben fejelt góllal 1-0-ra nyert, de összesítésben, a Budapesten elért 4-0-s sikernek köszönhetően, a Fradi jutott be az UEFA Európa Liga csoportkörébe.
Vass Imre

2022. augusztus 25. 22:58

A hazai győzelmének köszönhetően az Európa Ligában
folytathatja a Fradi: Shamrock Rovers–Ferencváros 1–0 (0–0)

A várakozásoknak megfelelően csendesen csordogált le a mérkőzés első félideje, a Ferencváros ugyanis négygólos előnyének birtokában nyugodtan futballozott, míg a hazaiak ugyan próbálkoztak becsülettel, de nem tudtak komolyan veszélyeztetni. Közvetlenül a szünet előtt Ryan Mmaee szerezhetett volna vezetést az FTC-nek, fejesét azonban bravúrral védte a Shamrock kapusa.

 

Fordulás után viszonylag hamar felpörgött a mérkőzés, volt gólszerzési lehetősége a hazaiaknak és a vendégeknek is, ám mindkét kapus a helyén volt ezeknél a szituációknál. A néhány percig tartó lendületesebb futball után újfent csökkent kissé az iram és a színvonal is, miközben az edzők cserékkel próbáltak meg frissíteni a csapatokon.

 

A hajrában a Rovers számos alkalommal veszélyeztetett, már-már a saját tizenhatosához szegezte a Ferencvárost, a nyomás pedig az utolsó percben góllá érett, a csereként beállt Lyons fejesből elért találatával.

 

A Shamrock összességében megérdemelten nyerte meg a visszavágót, a Ferencváros főtáblára kerülése ugyanakkor nem forgott veszélyben.

 

Sztanyiszlav Csercseszov együttese Dublinban elsősorban a megnyugtató előnyének megőrzésére törekedett, s bár a 89. percben kapott góllal elveszítette a meccset, így is sorozatban negyedszer szerepelhet valamelyik európai kupasorozat főtábláján.

 

Az FTC egymást követő második évben játszhat az Európa-liga csoportkörében, az elmúlt négy idényt tekintve harmadszor, egyszer, 2020-ban ugyanis a Bajnokok Ligája főtábláján volt érdekelt.

 

A csoportkör sorsolását pénteken 13 órakor rendezik Isztambulban, a döntőre pedig május 31-én, a Puskás Arénában kerül majd sor.

 

Európa-liga-selejtező, 4. (utolsó) forduló, visszavágó:

Shamrock Rovers (ír)-Ferencváros 1-0 (0-0)

Dublin, 7136 néző, v: Francois Letexier (francia)

Gólszerző: Lyons (89.)

Sárga lap: Emakhu (34.), Towell (44.), illetve Auzqui (22.), Esiti (54.)

Shamrock Rovers: Mannus - Gannon, Hoare, Grace - Finn (Lyons, 64.), O'Neill, Towell (Byrne, 72.), Ferizaj (Tetteh, 71.), Kavanagh (Watts, 72.) - Farrugia, Emakhu (Greene, 64.)

Ferencváros: Bogdán - Wingo, Knoester, Kovacevic, Civic - Esiti (Vécsei, 57.), Laidouni - Auzqui (Marquinhos, 57.), Nguen (Mercier, 71.), R. Mmaee (Boli, 71.) - Traoré (Lisztes, 78.)

 

Fotó: fradi.hu

Vélemények

mutasd mind