A hamarosan megújuló Lechner téren tartottak őszköszöntő családi napot

Őszköszöntő családi napot rendeztek szombaton délelőtt a Lechner téren – ilyen a környezetben az utolsót. A tér ugyanis hamarosan teljesen megfiatalodik. A tervek már készülnek, a három ütemben megvalósuló rekonstrukciót követően a tér a belváros egyik gyöngyszeme lesz.

2019. október 05. 14:34

Kellemes indiánnyári hangulat várta azokat, akik úgy döntöttek, hogy a szombaton délelőttöt a Lechner téren töltik sokadmagukkal.

A belvárosi zöld, ligetes pihenőövezetben a gyerekeket játszóház, ugrálóvár és koncert várta, az itt élő felnőttek pedig a városrészt érintő fontos kérdéseket beszélhették meg a térre kilátogató Botka László polgármesterrel és a városrész Összefogás Szegedért képviselőjelöltjével, Binszki Józseffel.

– Tavaly ősszel adtuk át a közel 130 millió forintból teljesen felújított Klapka teret a városrész lakóinak, jövőre pedig elkezdődhet a Lechner téren felújítása is.

A városrész képviselőjelöltje – aki az elmúlt öt évben több jelentős fejlesztést is megvalósított a terülten – elmondta, a Lechner tér felújítása három ütemben történik meg.

Az elsőnek már elkészültek a kiviteli tervei és a kiírták a közbeszerzési eljárást is a munkákra, így ez jövő tavasszal meg is kezdődhet.

Ennek keretében a téren kis dombon álló kápolna közvetlen környezete újulhat meg: a terület térburkolatot kap, megújul a lépcsősor és az előtte található terület, valamint díszburkolatos járdakapcsolatot alakítanak ki a templomtól a tér széléig.

A következő ütemben a tér zöldterületeit teszik rendbe, majd végül a terület közepén – a mai tervek szerint – egy sekély tavacskát alakítanának ki.

– Arról, hogy tó legyen-e, vagy valami más látványosság, időben meg fogjuk még kérdezni az itt lakókat, hiszen ők használják majd a megújult teret – mondta el Binszki József.

A térfelújítás három ütemének teljes költsége a tervek szerint elérheti a 300 millió forintot.

rag

Vélemények

mutasd mind