A hallgatói önkormányzat megszavaztatja a hallgatók képviselőit a modellváltásról

Az egyetem vezetése a modellváltás mellett van, azonban továbbra is sokakban számos kétely merül fel az intézmény jövőjével kapcsolatosan. Az EHÖK most a hallgatók véleményére kíváncsi, szavazásra buzdítja őket.

2021. január 22. 19:45

A hallgatói önkormányzat megszavaztatja a hallgatók képviselőit a modellváltásról

Ez történt eddig

A tavalyi év végén egyszer már megszavaztatták a hallgatókat, akkor az egyetem vezetésének az erőszakos névváltoztatási elképzelésre mondtak nagy többséggel nemet a diákok.

Most az EHÖK, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat kíváncsi a hallgatók minél szélesebb körű véleményére, ezért összképviselői szavazást ír ki. Ezen az összképviselői tanács tagjai, azaz a szakonként/évfolyamonként közvetlenül megválasztott mintegy 300 fő szakos képviselő, a kari hallgatói önkormányzatok közvetlenül megválasztott képviselői, illetve az EHÖK választmánya által megválasztott vezető képviselők szavazhatnak.

A képviselőknek egy kérdésre kell válaszolniuk:
Egyetértenek azzal, hogy a Szegedi Tudományegyetem alapítványi fenntartás alá kerüljön?
– Igen, támogatom a modellváltást
– Nem támogatom a modellváltást.

A Veritas Virtus Libertas arra buzdítja a hallgatókat, hogy keressék fel kari képviselőiket. Ahogy fogalmaznak, ha összhallgatói szavazásra nincs is lehetőség, de a hallgatók 14 szenátusi szavazat sorsáról dönthetnek, ezért is fontos a minél nagyobb részvétel ezen a voksoláson.

Tovább olvasom