A gyermekkönyvtárban mutatta be második meseregényét a szegedi régésznő, Löffler Zsuzsanna

Tavaly júliusban jelent meg a Móra Ferenc Múzeum régészének, Löffler Zsuzsannának első meseregénye, novemberben pedig megjelent a folytatás, Az elvarázsolt testvérek és a Karom-hegy titka. Az izgalmas kalandok főszereplői ezúttal is a régész-meseíró gyerekei, Dénes, Mátyás és Édua. A kötet ma délelőtt játékos formában mutatta be a szerző a Somogyi-könyvtárban.
Rafai Gábor

2021. december 28. 13:47

A gyermekkönyvtárban mutatta be
második meseregényét a szegedi régésznő, Löffler Zsuzsanna

– Három gyermekem van. Az egész úgy kezdődött, hogy kicsi koruktól fogva nagyon sokat énekeltem és meséltem nekik. Szinte automatikusan dőltek belőlem az egyszerű versikék. A kicsik pedig imádták azokat. Később bevitték magukkal az óvodába is, ahol mindenkinek nagyon megtetszett. Akkor jött az ötlet, hogy leírom ezeket és összekötöm valamilyen szöveggel. Az lett a vége, hogy ezek a kis versikék végül elmaradtak, a többiből meg összeállt egy önálló meseregény – idézte fel a könyv születését Löffler Zsuzsanna, aki azt is elárulta, már jóval korábban szinte teljesen elkészült a második kötet is. 

 

 

A kiadó, látva a meseregény sikerét idén egy újabb kötettel bővítette a mesefolyamot, de már készül harmadik és a negyedik rész is.

 

November elején jelent meg Az elvarázsolt testvérek és a Karom-hegy titka: az izgalmas kalandok főszereplői ezúttal is a régész-meseíró gyerekei, Dénes, Mátyás és Édua.

 

– Vannak új szereplői is a második résznek. A kis mesehősök új barátokat is megismernek, de a helyszín ugyanaz, mint korábban, visszakerülnek Meseföldre. Most egy új bonyodalommal találják magukat szembe, amit nekik kell megoldani: egy gonosz varázsló meg akarja szerezni a hatalmat és rájuk hárul a feladat, hogy ezt megakadályozzák – árulta el új meseregényéről a szerző.

 

 

Löffler Zsuzsanna azt is elmondta, hogy ő maga is megjelenik a második meseregényben, nem is akármilyen testhezálló feladatot kap:

 

– Kicsit közkívánatra írtam bele magamat, mert a gyerekeim nagyon szerették volna, ha én is megjelenek a regényben. A történet szerint eltörik a jó boszorkány cserépüstjét és a gyerekek nem bírják összerakni, szükség van egy régészre és kapóra jön, hogy az édesanyjuk éppen az, ezért engem is belevarázsolnak mesébe.

A harmadik kötetbe – amit most rendez nyomdakészre – már nem írta bele magát, de mivel a gyerekek továbbra is kérik, még meggondolhatja, hogy a most születőben lévő negyedikbe ismét megtegye azt.

 

A Rátkai Kornél illusztrálta kötet novemberben került a könyvesboltok polcaira a Manó Könyvek sorozatban.