Orbán Viktor a Gyurcsány-vezette dollárbaloldallal és nemzetközi spekulánsokkal ijesztgette a fideszes képviselőket

A Fidesz-KDNP háromnapos balatonfüredi kihelyezett frakcióülése a pártelnök nyitóbeszédével indult.
Kékes Viktória

2023. február 23. 08:30

Orbán Viktor a Gyurcsány-vezette dollárbaloldallal és nemzetközi spekulánsokkal ijesztgette a fideszes képviselőket

Szerdán kezdődött a Fidesz kihelyezett, évadnyitó frakcióülése Balatonfüreden, a Hotel Füredben. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is barikádok mögött, biztonsági őrökkel védve érkeztek meg a párt képviselői és lakájmédia legfontosabb tagjai az eseményre. 

Orbán Viktor aláírja a jelenlétit. Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala

Az is hagyomány, hogy a frakcióülés alaphangját a miniszterelnök helyzetértékelése és a jövőbeli feladatok kijelölése adja meg. Idén sem volt ez másképp, miként az sem, hogy a Magyar Nemzet meg is jelentette annak tartalmát. Ez alapján Orbán Viktor három fő ellenséget jelölt ki a frakciótagok számára:

 

  • a „háborúpárti nemzetközi érdekcsoportokat”, vagyis a Biden-adminisztrációt, a brüsszeli bürokratákat és a „háborúpárti politikusokat”,
  • „a Gyurcsány vezette dollárbaloldalt”, amit Orbán Viktor szerint kilóra megvettek,
  • és a „nemzetközi spekulánsokat”, akik a háborús időkben haszonra akarnak szert tenni. Az ő vezetőjük természetesen Soros György.
Jó volt a hangulat. Fotó: Kubatov Gábor Facebook-oldala

A Magyar Nemzet „információi” szerint Orbán arról is beszélt, hogy az orosz-ukrán háborúnak nem lehet nyertese, mert Ukrajna mögött felsorakozott az egész nyugati világ, Oroszország pedig atomhatalom, és egy atomhatalmat nem lehet sarokba szorítani, mert atomháborút robbanthat ki. Orbán ismét elmondta mi a magyar álláspont: tűzszünet és béketárgyalás kell.

Fotó: Kocsis Máté Facebook-oldala

Azok, a már jól ismert gondolatok is elhangzottak a nyitóbeszédben, miszerint „Európa meggyöngült”, a bajokat pedig a brüsszeli szankciók okozzák.

 

Tavaly ilyenkor szintén Gyurcsány és Brüsszel volt a fő téma Füreden. Érdekes módon a migráció mint veszély ezúttal sem hangzott el, pedig ismét erre hivatkozva hosszabbította meg a kormány a válsághelyzetet újabb hat hónappal.

 

Vélemények

mutasd mind