A fővárosban és több megyében is beteltek az előre foglalható időpontok a koronavírus elleni oltásra

A koronavírus újbóli megjelenése miatt sokan regisztrálták magukat emlékeztető oltásra júliusban, több megyében már el is fogytak az előre foglalható helyek.
Kékes Viktória

2022. július 12. 12:50

A fővárosban és több megyében is beteltek az előre foglalható időpontok a koronavírus elleni oltásra

A hvg.hu összesítése szerint 

 

Budapest, Fejér, Pest, Somogy, Vas és Veszprém megyében nem lehet már online időpontot foglalni júliusra koronavírus elleni oltásra. 

 

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lehetne oltakozni. A lap megkeresésére a kormányzati tájékoztató központ azt mondta, nem kell feltétlenül időpontot foglalni az oltásra, a kórházi oltópontokon péntekenként 14 és 19 óra között időpontfoglalással és anélkül is oltanak. Emellett az oltás kérhető a háziorvosoktól és a házi gyermekorvosoktól is. A 24.hu tapasztalatai szerint már ez sem megy zökkenőmentesen: a lap egyik munkatársa múlt pénteken próbálta felvenni regisztráció nélkül az emlékeztető oltást, de a Honvédkórháznál kígyózó sorok fogadták.

 

A kormányzati tájékoztató központ által július 6-án közzétett hazai adatok szerint jelenleg 488 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 6 411 997 fő, közülük 6 199 038 fő a második, 3 884 792 fő a harmadik, 305 920 fő már a negyedik oltását is felvette.