A focimeccs, amin kifejelték a labdát a stadionból: Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–4

Negyedik lett a Szeged egy, mondjuk így, változatos szezonban, ami egy kicsit szebb lett végül a vártnál: a püspöki csapat fennállása legjobb helyezésével zárta az idényt.
Garai Szakács László

2022. május 22. 19:59

A focimeccs, amin kifejelték a labdát
a stadionból: Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics
Akadémia 1–4

Nyíregyháza Spartacus–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 1–4 (1–1)

Merkantil Bank Liga NB II., 38. forduló, Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion, talán 200 néző, vezette: Veizer Roland, asszisztensek: Horváth Róbert, Kövér Tamás.

Nyíregyháza Spartacus: Fejér – Novák, Paku, Vass (Zamostny, 69.), Gengeliczki, Kovács Á. (Sztankó, 75.), Papucsek, Márkus (Sigér, 59.), Gresó (Pócsik, a szünetben), Szokol, Debreceni Z. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia: Takács – Debreceni Á. (Murár, 89.), Daru (Bitó, 75.), Gajdos (Germán, 89.), Farkas, Temesvári, Vári, Kővári, Simon, Kovács M. (Haruna, 90.), Gréczi (Dobos, 62.). Meccsel: Team Andorka.

Gól: Vass (35.), illetve Gajdos (1.), Kovács M. (52.), Temesvári (63.).

Sárga lap: Farkas (9.), Márkus (51.), Kovács M. (61.), Daru (74.), Vári (79 – 11-esből).

 

„Mérsékelt érdeklődés övezi a két csapat összecsapását” – ezzel ágyazott meg a kommentátor az utolsó bajnoki meccsnek Balmazújvárosban.

 

És ha ez a felvezetés nem lett volna erős, akkor nézzék meg ezt, ilyen gólt, csak a Nyíregyháza tud kapni, ebben biztos vagyok, Gajdos érdemei elvitathatatlanok, 0–1.

 

 

Ezek után szerintem joggal térhetünk rá a „neves dolgokra”:

  • mindkét csapatban kezdett Debreceni. A hazaiaknál ez egyértelműen a megbékélés jele, hiszen az ősellenség nevét viselő játékos tizedszer is pályára léphetett a Spartacusban.
  • A vendégeknél vári tobzódás volt, a kezdő sípszónál hárman is voltak (Vári, Kővári, Temesvári).

 

A 28. percben egy szegedi szabadrúgás után Kovács gurított vissza Gréczihez, aki kapufát lőtt, a pettyes az alapvonalon hagyta el a játékteret.

 

„Kifejelte a labdát a stadionból Daru Bence, ilyen is ritkán történik egy NB II-es labdarúgó meccsen, de hát amilyen magas Daru, ez talán mégsem annyira meglepő” – mondta a riporter, a valóban „földöntúli” légi teljesítményt mutatom:

 

 

Daru labdarúgó először játszhatott kezdőként ebben a bajnokságban, a szegedi szakvezetés a sorozatos sérülései miatt most számíthatott rá a kezdő sípszónál, megérte a csapatba állítani, nem kérdés. Majd a Spartacus pillanata következett, Vass Patrik egyenlített egy jobb oldali akció végén, 1–1.

 

 

A játékrész hajrájában egy baloldali Spartacus-támadás végén Novák lőtt gólt, de lesen volt az asszisztens szerint, így nem fordított meg még az első félidőben a meccset az albérletben játszó hazai alakulat.

 

A 49. percben Gajdos emelt, és a nyíregyházi Debreceni a gólvonal előtt szögletre kanalazta a játékszert. A sarokrúgás már nem jelentett veszélyt a hazai együttes kapujára.

 

Érett az újabb vendégtalálat és a nagy igyekezet gyümölcsét végül az 52. minutumban takaríthatta be a püspöki csapat, Kovács Milán szerzett újból vezetést a kék–fekete–zöldekben, akik ma fehér dresszben léptek pályára, 1–2.

 

 

A 63. percben Temesvári labdarúgóról az ötösön belül a hazai hálóőr kapujába pattant a játékszer, Feczkó Tamás fiai így két gólos hátrányba kerültek az utolsó félórájára a 2021–2022-es bajnoki idénynek, 1–3.

 

 

A 78. percben Kővári tört be a hazai tizenhatosra, buktatták, Veizer sporttárs azonnal jelezte, 11-est ért a szabálytalanság. A labdát végül Vári lőtt Fejér kapujába, magabiztos, 1–4.

 

 

A hajrában pályára lépett Germán Tamás, aki idén abbahagyja a focit: a szegedi csatárt a hazaiak is megtapsolták, hiszen Nyíregyházáról igazol a püspöki együtteshez. Germánt, a meccs elején is éltette mindkét csapat.

A találkozó végén „fény derült” arra is, hogy három perc a hosszabbítás. Ekkor már a focipályára is fény derült – világítás mellett fejezték be a bajnokságot a fiúk. A 91. percben még volt egy nem akármilyen tűzijáték, Germán góllal vonulhatott volna vissza, de végül nem tudott betalálni, majd Haruna lőtte szét a nyíregyházi kapufát, kifelé pattant a bőr. A 93. percben még egy esélyt kapott a becserélt szegedi csapatkapitány, de akkor sem járt sikerrel.

 

Az egész találkozó itt újranézhető: