A Floratom-Ker veheti meg a dorozsmai nagybani piacot

Elővásárlási jogával élve az egyik kisebbségi tulajdonos vásárolja meg az önkormányzat 96 százalékos többségi tulajdonát a Dorozsmai Nagybani Piac Kft-ben. Erről hétfő reggeli ülésén döntött a közgyűlés pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság.

2018. augusztus 01. 03:39

A Floratom-Ker veheti meg a dorozsmai nagybani piacot

Tavaly decemberben döntött a Dorozsmai Nagybani Piac Kft. közgyűlése arról, hogy a csökkenő forgalom miatt bezárják a piacot. Idén februárban a városi közgyűlés döntött úgy, hogy eladja a cégban meglévő 96 százalékos tulajdonrészét. Ezt követően hirdették meg azt a pályázatot, melyben 530 millió forintot kértek a többségi üzletrészért. Mivel senki nem adott be pályázatot, a kiírást eredménytelennek nyilvánították. Innentől lépett érvénybe a kisebbségi tulajdonosok elővásárlási joga, mellyel a Floratom-Ker Termelői Értékesítő Szövetkezet élni kívánt. A cég az önkormányzat 96 százalékos tulajdonjogát kívánja megvenni 530 millió forintért.

A kiírásban szereplő mellékletek többek között tartalmazták azt a kötelezettséget, hogy a havi egy dorozsmai kirakodóvásárt továbbra is rendezze meg az új tulajdonos.

E pont körül alakult ki kisebb vita a bizottságban, ugyanis maga a szerződés nem tartalmazta ezt a kötelezettséget. Ezt nehezményezte Mihálffy Béla, dorozsmai képviselő, aki garanciát kért a városrész 180 éves vásártartási jogának megtartásra. Végül a bizottság kiegészítette az előterjesztést, amelyben a vevőt a mellékletek aláírására kötelezték. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester szerint e nélkül is vállalta volna a piactartás kötelezettségét, de végül bekerült a határozat szövegébe a kiegészítés.

Videónk is van! Nézze meg a Szeged Televízió híradójának riportját is!