A fiúk a bányában sütögetnek: harmadszor rendeznek Bánya BBQ & Blues fesztivált Szőregen

Hamburgerkészítésben és oldalas sütésben versenyeznek majd a csapatok, a fesztivál idei headlinere az ország egyik legnevesebb blues-zenésze, Ripoff Raskolnikov lesz a szeptember 9-én és 10-én már harmadik alkalommal megrendezett Bánya BBQ & Blues fesztiválnak.
Rafai Gábor

2022. szeptember 01. 14:44

A
fiúk a bányában sütögetnek: harmadszor rendeznek Bánya BBQ & Blues fesztivált Szőregen

A fesztivál 2020-ban azért indult, mert a szervezők nem találtak hasonló rendezvényt, amit meg tudtak volna látogatni, ezért csináltak egyet maguknak. 

 

A második alkalommal kétnapos fesztivál idén is pénteki és szombati programokkal tervez. 

 

Pénteken délután 6 órától zenével készülnek a szervezők: Csillag Júlia Quartet koncertezik, valamint fellép az idén alakult Bánya Blues Band, ami a fesztivál korábbi fellépőiből állt össze.

 

Szombaton délután 4 órakor visszatér a Simple Blues Band, a Flóra és a Blues 4 You Band, valamint Benkő Zsolt, aki ezúttal fiával zenél. 

 

A fesztivál főfellépője, a már tiszteletbeli magyarnak számító osztrák blues zenész, Ripoff Raskolnikov lesz szombaton este fél kilenctől.

 

 

A szombati napon a zene mellett a hamburger- és oldalasversenyé a főszerep. 

 

Összesen húsz csapat dolgozik reggel nyolctól a legjobb fogásokon, amiket Szeged legnevesebb gasztronómiai szakemberei értékelnek.

 

A zsűri tagjai:

  • Bálint Ferenc, a Forrás Szálló séfje,
  • Józsa Zsombor, az Optim Catering üzletvezetője,
  • Móni Ákos, Katedrális Étterem séfje,
  • Goda Gábor, a Corall Hungary üzletfejlesztési séfje,
  • Mucsi Nándor, a Cirmi tulajdonosa,
  • Sörfőző Zoltán, a John Bull Pub séfje.

 

A szakértő zsűrihez Avramov András, Szeged–Szőreg önkormányzati képviselője is csatlakozik.

 

A Bánya BBQ & Blues szervezői azt mondják, a két szubkultúra rajongóin túl mindenkinek kellemes kikapcsolódást szeretne nyújtani, akik szívesen esznek és isznak jót, igazi karcos élő zene mellett. A versenyzőkön túl foodtruckokban készülnek BBQ-ételek és hamburgerek, mellettük kézműves és nagyüzemi csapolt söröket kínálnak majd

 

A fesztivál pénteken délután 5 órától, szombaton pedig déltől várja látogatóit Szőregen, a Monti Sándor parkban, a bányagödörben.

 

Miért érdemes kimenni Ripoffra? Például ezért:

Címlapon

mutasd mind