A Fidesz miatt van bajban a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok

A szegedi közgyűlés fideszes és KDNP-s képviselője, Chovanecz Kata és Haág Zalán a mai kiállásával egyértelműen a város és annak legfontosabb kulturális intézményei ellen indított szervezett, tudatos támadást.
Garai Szakács László

2022. szeptember 28. 17:27

A
Fidesz miatt van bajban a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi
Szabadtéri Játékok

Sajtótájékoztatón állította azt Chovanecz Kata fideszes és Haág Zalán KDNP-s önkormányzati képviselő, hogy milliárdos kár érte a színházat és a szabadtérit a városvezetés hibájából. Szerintük a két intézmény egyesítésével Szeged pályázati forrást dobott ki az ablakon, egyúttal felelőtlen döntéssel is vádolták az önkormányzatot, mert összevonták a kőszínházat a szabadtérivel.

 

Csakhogy ez nem igaz, nem döntött felelőtlenül Szeged, sőt, nem is egymaga döntött.

 

2021 januárjában Fekete Péter az akkor még létező Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkára válaszolta azt Szegednek, hogy a döntést

  • megértik,
  • tudomásul veszik.

 

A két intézmény összevonásával Szeged a veszteségeket csökkentette: a Szabadtéri két évben egymás után veszteséges volt. Közben 380 millió forintos normatív, nézőszám alapján járó támogatás vett el a Fidesz a színháztól. Ezután kaphattak tao-támogatást, majd ezt is átalakította, elvette a Fidesz.

 

Ennek kapcsán állítani azt, hogy Szeged pályázati forrást dobott ki az ablakon minimum meredek.

Címlapon

mutasd mind