A Fidesz miatt nem lett semmi a Dorozsmai úti körforgalom kiszélesítéséből

Bár a Dorozsmai út majdnem teljes szakaszán kétszer kétsávos, az 502-es út kereszteződésénél egy egysávos körforgalmon kell átjutnia az autósoknak. A tapasztaltabbak már időben elkezdenek átsorolni a csomópontba bevezető sávba, de amikor nagyobb a forgalom, rendszeresen alakulnak ki torlódások itt.
Garai Szakács László

2022. január 06. 14:28

A Fidesz miatt nem lett semmi a
Dorozsmai úti körforgalom kiszélesítéséből

Erre megoldást jelentene, ha a körforgalmat is kétsávosra bővítenék, ezt szeretnék a dorozsmai lakosok is, hiszen több mint ezren írták alá Fodor Antal, a városrész DK-s képviselőjének erre irányuló petícióját. A kezdeményezést az önkormányzat is támogatta, azonban a kereszteződés nem a város, hanem a Magyar Közút Zrt. kezelésében van, vagyis a kormánynak kellene lépnie az ügyben. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium azonban egy az egyben elutasította a dorozsmaiak kérését.

 

 

Kiskundorozsma másik képviselője, a KDNP-s Mihálffy Béla úgy látszik, vagy nem figyelt oda tavaly nyáron, vagy nem egyeztetett a pártjával, amikor azzal kezdett kampányolni, hogy megválasztása esetén kiszélesítené a körforgalmat.

 

 

Ígérete már csak azért is furcsa, mert a városrésznek jelenleg is kormánypárti országgyűlési képviselője van B. Nagy László személyében. Szóval a Fidesznek minden lehetősége meg lett volna a beruházás megvalósítására, ezt a város és a lakosok is kérték már tőlük, mégsem tettek semmit.

 

Kísértetiesen hasonlít ez a helyzet arra, amikor Nemesi Pál 2019-ben annak a harmadik Tisza-hídnak a megvalósításával kampányolt, aminek építése a Fidesz miatt nem kezdődött meg azóta sem. Az azóta kormánybiztosnak kinevezett milliárdos akkor történelmi vereséget szenvedett Botka Lászlótól.

 

Mihálik Edvin, az egységes ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje és Szeged zöld tanácsnoka A Szeged.hu-nak elmondta:

 

„Ez is egy üres és komolyan vehetetlen fideszes ígéret. A valóság az, hogy egyértelműen elutasították az állami kezelésben lévő körforgalom kiszélesítését. Ez is újabb példája az Orbán-kormány Szeged-ellenes politikájának: milliárdokat vesznek el a várostól, az itt élők kéréseit és igényeit pedig semmibe veszik. Ezeknek a fejlesztéseknek a megvalósulására csak a kormányváltás jelenthet garanciát.”