A Fidesz egykori miniszterelnök-jelöltjét támadja a Magyar Nemzet

Nem volt olyan régen, amikor Orbán Viktor még nem magában látta a nemzetvezetőt. Tizenhat év alatt azonban a jobboldalon sokan sok mindent elfelejtenek. Mert éppen az érdekük úgy kívánja.
Garai Szakács László

2022. október 15. 13:43

A
Fidesz egykori miniszterelnök-jelöltjét támadja a Magyar Nemzet

Terjedelmes Facebook-posztot szentel annak a fideszes Nézőpont Intézet, hogy a Transparency International magyar irodavezetője, Martin József Péter a Magyar Narancsban szerintük nyomásgyakorló cikket írt a magyar kormány tizenhét pontos korrupciós csomagjáról, „gyarmattartó stílusban”, jelentsen ez utóbbi bármit.

 

Ezt a Facebook-posztot szemlézte a Magyar Nemzet. Martin József Péter írásában három személyt ajánlott a Brüsszellel való megállapodás érdekében létrehozott, az átláthatóságot javító hatóság élére. Ez az az intézmény, amit a Fidesz muszájból hozott létre, hátha sikerül ezzel megvezetni az Európai Bizottságot és a hatóság létrejötte után elkezdik utalni az eddig visszatartott uniós forrásokat. Brüsszel egyelőre nem hagyja magát, de azt mondták, legyen, lássuk, hátha jó lesz. Egyszerűbb lenne, persze, betartani az eredeti uniós játékszabályokat, de Orbán Viktor valamiért erre az egyre nem hajlandó. Itt van tehát ez az intézmény, ennek a vezetésére a Transparency International magyar irodavezetőjének az egyik jelöltje Bod Péter Ákos.

 

A Szeged Televízió Téma című műsorában is rendszeresen nyilatkozó közgazdászt épp ezért azonnal elkezdte támadni ezért a jobb oldali sajtó, ahol valamiért senki nem emlékszik Bod Péter Ákossal kapcsolatosan egy egészen fontos, 2006-os mozzanatra:

 

akkor az országgyűlési választások két fordulója között Orbán Viktor Fidesz-elnök őt ajánlotta az MDF-nek közös miniszterelnök-jelöltnek.