A felnőttek hazug élete: Netflix-sorozat készül Elena Ferrante új regényéből

A népszerű és titokzatos olasz író hamarosan magyarul is megjelenő regénye 1990-es évek Nápolyában játszódik, főhőse egy fiatal lány.

2020. május 16. 06:07

A felnőttek hazug élete: Netflix-sorozat készül Elena Ferrante új regényéből

A Netflix a Fandango olasz produkciós céggel társult a regény adaptálására, miután megszerezték az Olaszországban tavaly novemberben megjelent könyv megfilmesítésének jogát. A kötetet azóta számos nyelvre lefordították, de a koronavírus-járvány miatt ezek kiadása szeptemberre tolódott el. A Park Könyvkiadó gondozásában megjelenő magyar fordítás is akkor várható.

A felnőttek hazug élete az 1990-es években játszódik, a regény főhőse egy fiatal lány, aki nagynénje után kutatva belemerül a Ferrante olvasói számára ismerős nápolyi munkásvilágba.

Bár a The Guardian szerint a Netflix még nem közölte, mikor kezdi vetíteni a sorozatot, a nézők érdeklődését a regény egy rövid részletének bemutatásával már igyekeztek felkelteni.

Ferrante számos nyelvre lefordított regényei világszerte 15 millió példányban keltek el, ugyanakkor a szerző első regénye 1992-es megjelenése óta őrzi inkognitóját.

2016-ban egy olasz újságíró azt állította, sikerült kinyomoznia, hogy a Ferrante név mögött Anita Raja római fordító áll, egy évvel később azonban a Padovai Egyetem tanulmánya arra az eredményre jutott, hogy a regényeket Raja férje, Domenico Starnone írja. Ám Raja és férje is tagadta a megállapításokat.

Felipe Tewes, a Netflix idegen nyelvű, helyi gyártású sorozatainak igazgatója kiemelte, hogy Elena Ferrante könyveinek világszerte nagy az olvasótábora, és a streamingszolgáltató örömmel vállalkozott rá, hogy a Fandangóval való együttműködést folytatva legújabb regényét a képernyőre adaptálva eljuttassa globális közönségéhez.

A Fandango gyártotta a négy évadot megért Gomorra-sorozatot, valamint az egy korábbi Ferrante-regény nyomán készült Briliáns barátnőm mindhárom évadát.

A regényből készült sorozat érkezését beharangozó videó néhány napja már elérhető: