A Falco után az Albát is legyőzte a Szedeák, döntőt játszanak szombaton: Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 77–67 (21–20, 15–17, 13–17, 28–13)

Remek hajrával a Szedeák jutott elsőként a magyar kupa döntőjébe.
Kovács M. Norbert

2022. április 01. 17:16

A Falco után az Albát is legyőzte a Szedeák, döntőt játszanak szombaton: Naturtex-SZTE-Szedeák–Alba Fehérvár 77–67 (21–20, 15–17, 13–17, 28–13)

A Szedeák jutott elsőként döntőbe a Zsíros Tibor férfi kosárlabda Magyar Kupában, aminek debreceni nyolcas döntőjében, pénteken 77-67-re bizonyult jobbnak az Alba Fehérvárnál az elődöntőben.

 

Vojvoda Dávid lendületes és ponterős játékéra építve a Fehérvár ragadta magához a kezdeményezést, a Szeged azonban gyorsan magára talált, és az első negyed egypontos szegedi előnnyel zárult. A második negyedben kevesebb pont esett, de abból kettővel többet szerezett a Székesfehérvár, így a nagyszünetre egygólos Alba-előnnyel mentek a csapatok. A harmadik negyedben a Szeged futott az eredmény után, volt olyan, amikor a Fehérvár már 10 ponttal is vezetett.

 

A negyedik negyedet ötpontos előnnyel kezdte az Alba, ami hat és fél perccel a vége előtt kialakította a találkozó legnagyobb különbségét, amikor 11 ponttal vezetett (51–62). A Szeged viszont ismét rendezte sorait, és bő három perc alatt fordított. A fehérváriak játéka teljesen szétesett, miközben a szegedieknek minden bejött, így a negyedik negyed utolsó hat percét 25–5-re nyerték, és a végjátékra nem is maradt izgalom.

 

Abszolút úgy éreztem, az első perctől kezdve, hogy az a csapat tudja megnyerni a mérkőzést, akinek több energiája marad a végére. Őszintén, nem tudom, hogy mi honnan vettük az utolsó öt percre az energiát. Bedobtunk egy-két hármast, az adott egy kis plusz energiát szerintem, és az utolsó öt percben elképesztőt játszottunk. De természetesen az egész csapatnak jár a dicséret, nagyot küzdöttünk, történelmet írtunk újfent

 

– nyilatkozta a meccs után Simándi Árpád, a Szedeák vezetőedzője a Szeged TV-nek.

 

A szegedieknél Justin Alston 21, Tayler Persons 16, míg Keandre Cook 15 ponttal zárt, a fehérváriaktól Vojvoda 15 pontig jutott.

 

A meccs lefújása után a Szedeák játékosai így ünnepelték a győzelmüket:

 

A Szedeák csütörtökön a negyeddöntőben a kupasorozat legutóbbi aranyérmesét, valamint a bajnokságban alapszakaszgyőztes Falcót búcsúztatta. Ellenfele a szombati döntőben a Szolnok vagy a Kecskemét lesz.

 

A meccsről egy csomó képet tett fel a Facebookra a Magyar Kézilabdázók Országos Szövetsége, itt:

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatót pedig itt lehet megnézni: