A Facebookon kritizálta a Fideszt, ezért nem vette fel a kormánypárti igazgató a tanárnőt

Borosné Kerekes Lívia most pert nyert a Kecskeméti Szakképzési Centrum ellen.
Kékes Viktória

2022. augusztus 08. 11:45

A Facebookon kritizálta a Fideszt, ezért nem vette fel a kormánypárti igazgató a tanárnőt

2021. augusztus 28-tól állt volna hivatalosan munkába a Kecskeméti Szakképzési Centrumban Borosné Kerekes Lívia, akivel bár a szakiskola előző igazgatója megállapodott, végül mégsem alkalmazták – írja a Népszava.

 

Az új igazgató, aki egyben a kecskeméti Fidesz frakcióvezetője, egy rövid levelet küldött a magyar szakos tanárnőnek, hogy mégsem tartanak igényt a munkájára. Borosné Kerekes Lívia szerint ennek oka egy, a Fideszt kritizáló Facebook-poszt volt:

 

„Azokban a napokban tettem közzé az interneten az akkori munkahelyemmel, a Hunyadival, és a saját osztályommal kapcsolatban egy írást. Ebben többek között az egyenlő bánásmód és a szakmaiság hiányáról, a politikai összefonódásokról írtam”.

 

A tanárnő nem hagyta magát, pert indított a Kecskeméti Szakképzési Centrum ellen, amit – méghozzá ügyvédi segítség nélkül – meg is nyert. 

 

A Kecskeméti Törvényszéken kimondták, hogy 181 ezer forint kártérítés illeti meg a munkaszerződés meghiúsulása miatt, valamint a Szent-Györgyi újonnan kinevezett igazgatója megsértette a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés elvét. Arra ugyanakkor nincs bizonyíték, hogy a Facebook-poszt az oka a történteknek.

 

(Csak mellékesen jegyezzük meg, hogy mindeközben akkora a tanárhiány, hogy a kormány jobb híján visszaengedi a nyugdíjas tanárokat tanítani.)