A Dóm téri Chicago főszereplőjét keresik a Szabadtéri Játékok szervezői: eláruljuk, kinek van esélye, hogy Roxie Hart bőrébe bújjon

Keresik a Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként augusztusban színre kerülő Chicago szereplőit. Elsőként a női főszerepek egyikét, Roxie Hartot választja ki Béres Attila rendező. A jelentkezőknek nem kis kihívásnak kell megfelelniük: többek között magabiztos ének- és tánctudást várnak el tőlük.
Rafai Gábor

2022. február 04. 19:30

A Dóm téri Chicago
főszereplőjét keresik a Szabadtéri Játékok szervezői: eláruljuk, kinek van
esélye, hogy Roxie Hart
bőrébe bújjon

A Chicago a bemutatása óta eltelt 47 évben a legtovább játszott amerikai musicallé vált a Broadway történetében, és hat kontinens több, mint 25 országában mutatták be. Csak hazánkban több, mint tíz alkalommal vitték eddig színre.

 

Most 18 és 40 év közötti hölgyek jelentkezését várják a készülő szegedi produkció egyik szólista főszerepére. 

 

A jelentkezőknek nem kis kihívásnak kell eleget tenniük. A főszerepek eljátszásához elengedhetetlen a magabiztos ének- és tánctudás. Ráadásul a leendő kiválasztottnak olyan nagyságok után kell majd Roxie bőrébe bújnia, mint Galambos Erzsi, Csákányi Eszter, Keresztes Ildikó vagy Malek Andrea.

 

Különös jelentőséget kölcsönöz a produkciónak, hogy 2022-ben először kerül színre a Szegedi Szabadtéri Játékokon a világhírű musical, amelynek népszerűségét a dzsessz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témája adja. 

 

A pergő lendületű történetben kikapós kóristalányból válik gyilkossá, majd ezáltal médiasztárrá Roxie Hart, akinek sorsa a női börtönben összefonódik a már jelentős hírnévnek örvendő Velma Kellyével. 

 

A két nő vérmes versengésének igazi tétje, hogy elkerüljék a halálbüntetést. 

 

Az izgalmas előadás megrendezésére Béres Attilát kérte fel a Szegedi Szabadtéri. 

 

A Miskolci Nemzeti Színház igazgatója visszatérő alkotó a fesztivál életében. Számos produkciót köszönhet neki a Dóm tér: megrendezte már a Valahol Európában című musicalt, a Háry János daljátékot és Verdi Álarcosbálját, valamint a Cigányszerelmet és Shakespeare Vízkeresztjét is az ország legnagyobb csillagtetős színpadán.

 

A nagyszabású musical augusztus 12-én debütál majd a Dóm téren. 

 

A Roxie szerepére jelentkezőket február 28-án, Budapesten hallgatja meg a rendező. 

 

A castingon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet teljes alakos fényképes önéletrajz benyújtásával lehet megtenni a casting@szegediszabadteri.hu címen.

 

A jelentkezés nem jelent majd automatikus behívást a meghallgatásra. Az aspiránsok közül a személyes castingra kiválasztottakat írásban értesítik, és azzal együtt juttatják el számukra a meghallgatási követelményeket és a szükséges anyagokat. 

 

A casting pontos időpontjáról és helyszínéről is a visszaigazolásban értesülnek majd a jelentkezők. 

 

A reménybeli Roxie-jelöltek február 13-ig adhatják be jelentkezésüket, a kiválasztott pedig az idei nyár egyik legjobban várt bemutatójának sztárja lehet.