A Dóm téri Carmina Buranát ma este bemutatja az M5

Tizenkilenc évvel ezelőtt mutatta be a Szegedi Kortárs Balett Carl Orff zenéjére a Carmina Burana című táncjátékot. Juronics Tamás koreográfiáját lassan két évtizede tartja repertoáron az együttes. A darabot 2017-ben a Szabadtéri Játékokon is eltáncolták. Az Ajándékkoncert felvételét ma este bemutatja az M5.

2020. július 12. 16:28

A Dóm téri Carmina Buranát ma este bemutatja az M5

A három évvel ezelőtti, Dóm téri előadást rögzítette a Magyar Televízió, ma este 20 óra 50 perctől pedig az M5 csatornán ismét  látható is lesz a produkció.

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró.

„A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet.

De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről, emberi mivoltukról.” – olvasható az együttes honlapján.

Koreográfus Juronics Tamás
Közreműködik: Szegedi Kortárs Balett, Vaszy Viktor Kórus, Szegedi Szimfonikus Zenekar, Vezényel: Gyüdi Sándor
Rendezte: Herczeg Tamás

Tovább olvasom