A Deák Big Band is fellép az idei Szegedi Jazz Napokon

Szerda délután a városi közgyűlés kulturális, oktatási, idegenforgalmi és ifjúsági bizottsága a többi között arról döntött, hogy az önkormányzat az idén is 10 millió forinttal támogatja a Szegedi Jazz Napok megrendezését.

2018. július 26. 05:10

A Deák Big Band is fellép az idei Szegedi Jazz Napokon

Elkészült a Móra Ferenc Múzeum igazgatójának szakmai minősítése, mely 91,7 százalékos eredményt hozott. Fogas Ottó minősítése jónak számít, így a képviselők elfogadták az erről szóló előterjesztést. 

Mivel többéves keretszerződés biztosítja a Szegedi Jazz Napok anyagi támogatását, az idén is 10 millió forintot ad a város a fesztivált szervező House Of Jazz Kft-nek, hogy minél jobb előadókat tudjon a kétnapos novemberi eseményre szerződtetni.

A programban egy szegedi együttes is szerepel, a Kiszin Miklós által irányított Deák Big Band, ami a Deák Ferenc Gimnázium együttese. A többi fellépő Budapestről vagy külföldről érkezik. 

A tervezett fellépő együttesek és előadók: Arild Andersen-Daniele di Bonaventura duó, Get The Blessing együttes, Lucien Dubius-Radek Bednarz-Alfred Vogel trió, Santa Driver együttes, ifj Szakcsi Lakatos Béla együttese, és a Deák Big Band.