A Dante univerzuma és a Digitális vallomások is maradnak még egy ideig a Reök-palotában

A kimagasló érdeklődésre való tekintettel a Reök-palota két időszaki kiállítása is hosszabb ideig lesz látogatható.
Rafai Gábor

2022. március 02. 08:26

A Dante univerzuma és a Digitális vallomások is maradnak még egy ideig a
Reök-palotában

December elején nyitott meg a Digitális vallomások című tárlat, ami a 2021 januárjában elhunyt radiológus, a SZOTE egykori rektora, Fráter Loránd emlékkiállítása és a szegedi tudós digitális alkotásait vonultatja fel a kiállítóház első emeletén.

 

A tárlat olyan népszerű, hogy már másodszor hosszabbítják meg a nyitvatartási idejét. Így március 6. helyett még a hónap végéig, 27-ig lesz látható.

 

A Magyar Dantisztikai Társaság és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete közreműködésével jött létre a Dante univerzuma című nagyszabású tárlat, amelyet szintén tovább, március 27-ig láthatnak a szegediek. 

 

A meghosszabbított tárlaton egy középkori költő és ötven huszonegyedik századi magyar képzőművész nem hétköznapi találkozásának lehetnek tanúi a látogatók. 

 

A szervezők ötven magyar képzőművészt kértek fel, hogy műfaji megkötés nélkül készítsenek egy-egy munkát Dante halálának hétszázadik évfordulójára. Az így született alkotásokból készült válogatás látható most már hónap végéig a Reök-palotában.

 

A művek között a vizuális művészetek szinte minden ága megjelenik a festményektől kezdve a grafikákon és plasztikákon át egészen a fotográfiákig, szerepelnek illusztratív alkotások éppúgy, mint távoli interpretációk.

 

Címlapon

mutasd mind