A Belvárosi Moziba is elhozzák az olasz filmművészet legújabb alkotásait

Huszadik alkalommal rendezik meg idén a MittelCinemaFest elnevezésű olasz filmfesztivált, amelyen tizenkét friss olasz filmet, köztük több fesztiválsikert mutatnak be eredeti nyelven, magyar felirattal a budapesti Puskin és a Tabán moziban. A fesztivál három alkotása pedig csütörtöktől Szegeden, a Belvárosi Moziban is pörög.
Rafai Gábor

2022. november 07. 12:13

A Belvárosi Moziba is elhozzák az olasz filmművészet legújabb alkotásait

November 10., csütörtök 18 óra

Nostalgia

olasz filmdráma

 

A vetítéssorozat Olaszország idei Oscar-nevezettjével, a Cannes-i Filmfesztiválon debütált Nosztalgiával indul. Mario Martone filmjének főszereplője – akit Pierfrancesco Favino alakít – negyven év távollét után tér vissza szülőföldjére, Nápoly elrettentő részébe, a Sanita városnegyedbe. Újra felfedezi a kerület helyeit, szabályait és a múltat, amely felemészti.

 

November 11., péntek 18 óra 

A kolibri

francia-olasz filmdráma

 

A Kolibri az élet ősi erejének és annak a fáradságos küzdelemnek a története, amelyet mindenki nap mint nap megvív, hogy elviselje az olykor kibírhatatlannak tűnő dolgokat. 

 

A film Marco Carrera, a „Kolibri” egy fatális véletlenekből, óriási veszteségekből és mérhetetlen szerelmekből álló életének története. 

 

A történet kibontakozását az emlékek ereje határozza meg, ami lehetővé teszi, hogy a kronológiai sorrendet felborítva egyik időszakból a másikba ugorjunk, egy, a hetvenes évek elejétől egészen a közeljövőig tartó időfolyamban.

 

November 12., szombat 18 óra 

Szárazság

olasz filmdráma

 

Paolo Virzi az idei Velencei Filmfesztiválon díjazott, Szárazság című filmje Rómában játszódik, ahol három éve nem esett az eső és a vízhiány felborítja a szabályokat és a szokásokat. 

 

A filmben szerepel Silvio Orlando, akit Paolo Sorrentino Ifjú Pápa című sorozatából ismerhet a közönség, Valerio Mastandrea, aki Paolo Genovese Teljesen idegenek című vígjátékában volt látható a magyar mozikban, valamint az olasz film egyik legismertebb arca, Monica Bellucci is.