Balkonversenybe is benevezhetnek az újszegediek az egynyári ajándékvirágokkal

Két újszegedi helyszínen – a Tisza Sport Hotel előtt és a Vörösmarty Általános Iskolánál – összesen ötezer tő egynyári virágot osztott ki csütörtökön délután a városrészek lakói között Mihálik Edvin önkormányzati képviselő.
Rafai Gábor

2022. március 31. 18:02

Balkonversenybe
is benevezhetnek az újszegediek az egynyári ajándékvirágokkal

Mindkét helyszínen hatalmas volt az érdeklődés. A hűvös idő és csöpögő eső ellenére már jóval az esemény kezdete előtt százak várakoztak a virágokat szállító kamionra.

 

– Sok évre visszanyúló, szép hagyomány, hogy a szegedi önkormányzati képviselők így tavasszal, egynyári virágokat osztanak a városrészekben. Az a célunk, hogy Szeged legyen a legzöldebb és a legvirágosabb város. A szegediek mindig örömmel fogadják és egész nyáron gondozzák is az itt kiosztott töveket. A környezetgazdák minden évben meghirdetik a legvirágosabb balkon és a legvirágosabb kiskert versenyt Szegeden. A tapasztalat azt mutatja, hogy az itt kapott virágokkal évről évre sokan beneveznek a vetélkedésbe 

 

– mondta Mihálik Edvin önkormányzati képviselő, aki maga is szorgalmasan osztotta az egynyári növényeket. A konténerekről petúniát, begóniát, pistikét, mézvirágot, büdöskét, díszcsalánt és paprikavirágot vihettek haza azok, akik végig várták a sort.

 

 

– A két helyszínre összesen ötezer tövet hoztunk, egy-egy embernek tíz-tizenkét cserép virág is jutott – mondta a képviselő.

 

A hét végéig még folytatódik a virágosztási akció, többek között Felsővároson, Tabánban és a Mátyás téren is számíthatnak az ott lakók az egynyári virágokra.

 

Szegeden az idén egy hét alatt 34 helyszínen összesen százezer tő egynyári virágot osztanak ki a városrészek önkormányzati képviselői.