A Balatonfüred nem a Barcelona: simán nyertek a kékek a bajnokságban: Pick Szeged–Balatonfüred KSE 37–28

Ez így volt normális, csak a gólkülönbség volt kérdéses.
Garai Szakács László

2022. szeptember 17. 21:41

A Balatonfüred nem a Barcelona: simán
nyertek a kékek a bajnokságban: Pick Szeged–Balatonfüred KSE
37–28

Pick Szeged–Balatonfüred KSE 37–28 (20–12)

K&H férfi kézilabda liga, 3. forduló. Szeged, Pick Aréna, 2000 néző. Vezette: Fekete Tamás, Tóth Dávid.

Pick Szeged: Mikler, Alilović – Bombać, Tønnesen 2, Gaber, Bodó 3, Frimmel 5, Radivojević 6/1, Rosta 6, Miguel Martins 3, Garciandía 2, Blonz 6/3, Szita 3, Ludmán, Radvánszki 1, Šoštarić. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Balatonfüred KSE: Tóth, Andó – Kemény, Sretenović 4, Varga, Bóka 1, Szmetán 6, Németh 4, Szöllősi 4/2, Dénes, Malinović, Hornyák 2, Szűcs 1, Vajda 4, Brandt 1, Határ 1. Vezetőedző: György László.

Hétméteresek: 5/4, illetve 2/2.

Kiállítások: 6, illetve 6 perc.

 

A Bajnokok Ligája után újra a bajnokságban kellett meccselniük a kékeknek. A két mérkőzést össze sem lehetett hasonlítani, és nemcsak azért, mert a kékek magabiztosan nyertek. Ez egy kötelezően lejátszandó és kötelezően megnyerendő találkozó volt, a BL-ben menő lett volna verni a kétszeres címvédő Barçát, de erre nem volt esélyük a negyvenedik perctől Bodóéknak.

 

Ezen a meccsen meg a Balatonfürednek nem volt egy másodpercnyi esélye sem arra, hogy szoros legyen a bajnoki, az elején 8–1-re elhúztak a kékek, onnantól már csak az volt a kérdés, a hétgólos előnyre mennyit tudnak még rátenni. Végül a végére kilenc lett.

 

Nyitóképünket a csapat honlapjáról vettük át. Azon nem is Frimmel emelkedése az érdekes, hanem az, hogy a háttérben Bombać és Bodó már fut vissza védekezni, illetve a cserepad felé: tudják, hogy gól lesz.

 

A meccs értékelését itt tudják megnézni.