A baglyok nem azok, amiknek látszanak! – Szeged Podcast 126.

Avagy mit mond a bagoly?
Garai Szakács László

2023. január 06. 20:00

A baglyok nem azok, amiknek látszanak!
– Szeged Podcast 126.

Több rossz baglyos poén hirtelenjében nincs kéznél, egyébként is, a Twin Peaks-idézet valójában nagyon is jó! És azért is vettem elő, mert 2023. első Szeged podcastjában a Kemes utca erdei fülesbaglyokról beszélgettünk, a madarakról, amik évek óta beköltöznek Tarjánba, hogy ott teleljenek. Nappal ott pihennek, éjszaka meg kirepülnek Szeged környékére vadászni. Ezekről és más bagolyfélék meg más költözőmadarakról is beszélgettünk Tokody Bélával, a Magyar Madártani Egyesület Vízimadár-védelmi Szakosztályának vezetőségi tagjával. Sőt, szalakótáztunk is, olyannyira, hogy elővettem a szalakótajelvényemet, amit rögtön ki is kellett tűzzek.

 

Gedzo mutatja, ami félig látszik: az ott a szalakótajelvény. Még nem megy rendesen a fotómodellkedés szelfizés közben. De legalább csendben voltunk három másodpercre, amíg a fotó készült. Jót tett az adásnak…

 

Az adás végén nem maradt el az amerikaifoci sem, ahova ráadásul átkötöttem, ugyanis megkérdeztem Gedzótól, tudja-e, hogy hívják a Baltimore Ravens kabalaállatát? Lentebb ott van. Meg, persze, meg is hallgatható.

 

És ha már NFL, tette egy merész kijelentést: kedvenc csapatom, a Green Bay Packers vasárnap legyőzi a Detroitot, ezzel bemegy utolsóként a rájátszásba az NFC-ben, és végül megnyeri a Super Bowlt.

 

 

A Ravens kabalafigurájának Poe a neve.