A 15 éves Pádár Nikolett ötödik lett a magyar női gyorsváltóval a rövidpályás úszó-világbajnokságon

Gellért Gábor szerint nehéz szavakat találni arra, hogy fiatal tehetség milyen évet zárt le ezzel az eredménnyel.
Kovács M. Norbert

2021. december 20. 22:57

A 15 éves Pádár Nikolett ötödik lett a magyar női gyorsváltóval a rövidpályás úszó-világbajnokságon

Pádár Nikolett az ötödik helyen végzett a magyar váltóval a rövidpályás úszó-világbajnokság női 4x200 méteres döntőjében.

 

Az abu-dzabi fináléban Jakabos Zsuzsanna és Gyurinovics Fanni után ugrott vízbe a Haász SZUE tehetsége, majd Késely Ajna nagy hajrával előzte meg a német riválist, így biztosította be az ötödik helyet. 

 

A fiatal szegedi úszó remek évet zárt ezzel a fináléval, hiszen mindössze 15 évesen már Európa- és világbajnoki ötödik helyezéssel is büszkélkedhet a felnőtt bajnoki cím és a korosztályos országos rekordok mellett.

 

„Ez volt az első felnőtt világbajnoki döntőm, így rendkívül izgultam a verseny előtt. Nagyon örülök ennek az ötödik helynek”

 

– nyilatkozta az MTI-nek Pádár Nikolett.

 

„Nehéz szavakat találni arra, hogy Niki milyen évet zárt le ezzel a csodás eredménnyel. Márciusban még a felnőtt ob-n meglepetés volt a negyedik helye is, nyáron már ifjúsági Európa-bajnok lett, ősszel felnőtt magyar bajnok, és elsőéves ifjúsági úszóként komoly nemzetközi eredményeket ért el a felnőttek között is. Ez nem hétköznapi fejlődés, keményen kell dolgozni, hogy jövőre überelni tudjuk. Nagyon örülök, hogy ilyen gyümölcsőző lett a közös munka, folytatjuk tovább nagy célokkal. Az Európa-bajnoki cím megvédése már önmagában komoly motivációt ad 2022-re”

 

– mondta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.

 

(fotó: MTI/Kovács Tamás)