900 milliót tévedett a milliárdos Nemesi

A Fidesz „független” milliárdos vállalkozót indít polgármester-jelöltként Szegeden annak reményében, hogy tizenhét évnyi égés után talán most jobb eredményt tudnak majd elérni.

2019. július 08. 12:32

900 milliót tévedett a milliárdos Nemesi

Az Orbán-párti jelöltek ugyanis ciklusról ciklusra csúnyán leszerepelnek városunkban. Nemesi Pál azonban rögtön szarvashibát követett el, ráadásul gazdasági témában. Még azt sem tudja, mennyi a város iparűzési adója. Nem kicsit lőtt mellé...

Abból is látszik, hogy a szegedi Fidesznek Pestről diktálják a tempót, hogy folyamatosan nyilvánvaló hazugságokat akarnak letolni a szegediek torkán. Kubatov és társai arról akarják meggyőzni a szegedieket, hogy a város egy helyben toporog, és nincsen fejlődés.

Pedig köztudomású, hogy az elmúlt ciklusban ide érkezett a legtöbb uniós támogatás, amiből látványos beruházásokat hajtott végre a város. Nemcsak az ország egyetlen világszínvonalú tudományos beruházása valósult meg nálunk, de sorra megújultak a szegedi bölcsődék, óvodák, iskolák és a rendelőintézetek. A pénzekből a közlekedésre is jócskán jutott. Szeged úthálózatának és tömegközlekedésének minőségére még a Pestről is irigykedve néznek. Közben városszerte megújultak a lakótelepek és a parkok, valamint a Liget. Szeged gazdasága kirobbanó formában van, aminek köszönhetően a városvezetés újabb szolidaritási intézkedéseket vezethet be. Szegednek már arra is futotta, hogy egyedülálló szociális hálót építsen ki a rászorulók megsegítésére miután a kormány lényegében kivonult az ellátásból.

Ezek után érthetetlen, hogy a Fidesz miért arról győzködi a szegedieket: hogy egy helybe toporgunk, lemaradtunk. Vagyis érthető. Nem szegediek írták a kampánytervet. Hanem olyan emberek, akik a Széchenyi téren is eltévednek.

Ami nagyobb hiba, hogy úgy tűnik, a milliárdos jelöltjük programját és bejegyzéseit is hasonló „szakértők” írják. A szuper vállalkozónak beállított Nemesi Pál még azt sem tudja, mennyi volt a város iparűzési bevétele. Első bejegyzésében csúnyán alá lőtt. Propagandaszempontból persze érthető, hogy direkt lefelé kanyarítja a számokat. De ha a sorok között egy ilyen fontos tételt sem tud kiolvasni pontosan, akkor hogy akarja elvezetni a várost?

Poszt Nemesi Pál Facebook-oldalán

A milliárdos Nemesi Pál majdnem egymilliárd forinttal tévesztette el, hogy mennyi pénzt fizettek be a dinamikusan fejlődő szegedi vállalkozók a városi költségvetésbe a tavalyi évben. Nemesi egyik első bejegyzésében is a leszakadást próbálja ránk tukmálni, és azt állítja mindössze 9,3 milliárd forint volt a szegedi iparűzési bevétel.

Akkor most felhívjuk a milliárdos Nemesi és pesti kampánystábjának a figyelmét rá, hogy ennél majdnem egy milliárd forinttal többet fizettek be a szegedi cégek. A város iparűzési bevétele rekordot ért el 2018-ban, összesen 10,2 milliárd forint volt a befizetés. Nem szép dolog tőle, hogy már jelöltként lekerekíti az egyébként dinamikusan fejlődő szegedi vállalkozások teljesítményét.

Eközben Szegeden...

Persze egy fideszes milliárdosnak 900 millió forint nem oszt, nem szoroz. De a város nagyra értékeli, hogy ennyivel többet költhettünk otthonunk fejlesztésére. Azt javasoljuk a milliárdos Nemesinek és fideszes stábjának, inkább először tájékozódjanak, mielőtt hazugságokkal próbálják meg átverni a szegedi választókat. Hátha úgy jobban szerepelnek majd.