715 milliárdja bármikor van Orbánéknak arra, hogy megvegyék azt, ami kell – Garai Szakács László jegyzete

A fontos dolgokra mindig van és lesz pénze a Fidesznek. Igen, mi, magyarok nem vagyunk fontosak nekik.
Garai Szakács László

2022. augusztus 22. 11:51

715
milliárdja bármikor van Orbánéknak arra, hogy megvegyék azt, ami
kell – Garai Szakács László jegyzete
  • Rezsicsökkentés csökkentése,
  • emelkedő adók,
  • véget nem érő drágulás,
  • egekben az infláció,
  • egyre értéktelenebb forint

ezt mind az Orbán-kormánynak, az elhibázott gazdaságpolitikának, a választási ész nélküli osztogatásnak köszönhetjük. Meg annak, hogy Orbán Viktor nem hajlandó megállapodni az Európai Unióval, mert az azt is jelentené, hogy az eddig ellopott, ide-oda elrakott pénzekkel el kellene számolnia neki is, pártjának és kormányának is. Az meg nehéz lesz, nehéz lenne.

 

De akkor mégis, honnan van, honnan lesz 715 milliárd forintja az államnak és a 4iG-nek arra, hogy megvegye a Vodafone-t?

Tőlem, tőlünk.

 

Mi fogjuk kifizetni azzal, hogy nem ér véget a drágulás, hogy nem csökken az infláció, hogy eszük ágában sincs csökkenteni az áfát. A gazdasági oldalak egyöntetű véleménye, hogy a 4iG-nek nincs ennyi pénze, és bankhitelt kell felvennie, kötvényt, esetleg részvényt kell kibocsátania. Igen, biztos, hogy ezek is megtörténnek. De azok mögött a hitelek, kötvény- és részvénykibocsátások mögött is a mi pénztárcánk van ott valójában. Csak a hír megjelente azt jelentette, hogy elkezdtek szárnyalni a 4iG papírjai.

 

És mi lesz a nagy vásárlás után?

A piros mobilcég piros–fehér–zöld lesz. És könnyen lehet, lesznek olyanok, akiknek kötelező lesz használni. És még az is lehet, egy idő után mindenkinek kötelező lesz. Az is lehet, párttagságira adnak majd valami kedvezményt.

 

Szóval, megéri feltenni az örök kérdést: erre bezzeg van pénz?

Persze, hiszen így vagyunk, így leszünk nyugodtak.

 

Majd elfogadjuk, hogy megcsinálják, hogy megveszik. Mindent végignézünk, mert nem tudunk mit kezdeni velük. És ezt tudják és ki is használják.

 

Ezért történhet meg, hogy egy magáncégnek veszi meg az állam a Vodafone-t. És hogy tényleg demagóg legyek: Gyurcsányék alatt lehetett volna ilyenre példa? A Fidesz megbénította volna az országot! Igaz, akkor még Magyarország egy demokratikus köztársaság volt. Ma meg...