7 millió forint támogatást kapott a milliárdos honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Programból

Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Némethy Bertalan alapítvány kuratóriumi elnöke.
Kékes Viktória

2023. január 24. 10:49

7 millió forint támogatást kapott a milliárdos honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Programból

A Népszava nyomán hétfőn mi is megírtuk: csaknem 425 millió forint értékben kaptak támogatást fideszesek 2022-ben a Magyar Falu Program civil pénzeiből, azaz a falusi civil alapból. A pályázaton tavaly 1450 szervezet nyert, ezek között 113 olyan van, ami egyértelműen a Fidesz–KDNP-hez köthető, mivel ezen alapítványok, egyesületek elnökei, képviselői mind-mind valamilyen tisztséget töltenek vagy töltöttek be a kormánypárt színeiben, vagy nyíltan kampányoltak a választások alkalmával annak érdekében, hogy a választók a kormánypárti jelöltekre tegyék a voksukat.

 

Az egyik ilyen szerencsés nyertes, a Némethy Bertalan alapítvány, amelynek kuratóriumi elnöke Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzájuk a Népszava cikke szerint 7 milliós támogatás került a civileknek szánt támogatásokból. 

 

A lótartással és versenyeztetéssel foglalkozó alapítvány a Bélapapusztán működő tabajdi lovardához tartozik. Az alapítványban ugyancsak kuratóriumi tag Jármy Miklós állatorvos, akinek nevével több, kormányzathoz közeli, vagy állami szervezetben találkozhatunk, például a Lázár Jánoshoz köthető Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. felügyelőbizottságának az elnöke. 

 

A lap kereste ez ügyben a Magyar Falu Programért felelős Miniszterelnökséget. Arra voltak kíváncsiak, Szalay-Bobrovniczky alapítványa mire kérte és kapta a pénzt. Kérdéseikre azonban nem kaptak választ.

Címlapon

mutasd mind