256 millió egy propagandalevélért, 54 millió egy vacsoráért, 74 millió Orbán Viktor honlapjáért – érdekes tételek a Miniszterelnöki Kabinetiroda tavalyi fizetési listájáról

A Magyar Hang böngészte végig a Rogán Antal vezette minisztérium 2021-es szerződéseit. Nézzük, mire költik a pénzünket!
Kékes Viktória

2022. február 10. 09:48

256 millió egy propagandalevélért, 54 millió egy vacsoráért, 74 millió Orbán Viktor honlapjáért – érdekes tételek a Miniszterelnöki Kabinetiroda tavalyi fizetési listájáról

A Magyar Hang érdekes tételeket talált a Miniszterelnöki Kabinetiroda fizetési listáján. A gyermeke(ke)t nevelők például a napokban kapják kézhez azt a levelet, amelyben Orbán Viktor arról tájékoztatja őket, hogy adó-visszatérítésben részesülnek, de közben azért gyurcsányozik is egy jót. Ezekért a „tájékoztató levelekért”  256 milliót fizetett a Rogán Antal vezette tárca. 

 

Egy másik érdekes tétel az a bruttó 54 milliós díszvacsora, amelyet a Széchenyi díjasok tiszteletére szervezett a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Az immár hagyományosnak számító eseményen 400 meghívott vett részt, akiknek a luxusra nem lehetett panasza: a cateringet biztosító Gerbeaud Gasztronómia Kft. nettó 35 millió forintot számolt fel a vacsoráért, azaz vendégenként 87 ezer forint+áfába került a menü. Erről az árról egy szakmabeli azt mondta, hogy irrálisan drága, még a drágább szolgáltatást jelentő Gundel nevet is ideszámítva kb. duplája az ilyenkor szokásosnak.

 

Végül meg kell említenünk Orbán Viktor honlapját, a primeminister.hu - t, amelynek kialakításáért és üzemeltetéséért összesen nettó 74, 1 millió forintot fizetett ki az állami tulajdonú Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-nek a Miniszterelnöki Kabinetiroda. A NISZ viszont csak 28,1 milliót számlázott ki Rogánéknak, így jó kérdés, hogy hová tűnt a fennmaradó 46 milliós különbözet. Arról már ne is beszéljünk, hogy a lapnak nyilatkozó informatikus szerint az oldalt alaposan túlárazták.