500 adag vegetáriánus székelykáposzta a Boldogságfalva Alapítványtól

Ünnepi ételosztásra várta a rászoruló szegedieket a Boldogságfalva Alapítvány az Anna kúthoz. A székelykáposzta mellett zöldségeket és gyümölcsöket tartalmazó csomagokat osztottak szét az alapítvány önkéntesei.
Vass Imre

2021. december 28. 17:33

500 adag vegetáriánus székelykáposzta a Boldogságfalva Alapítványtól

A kezdés előtt már kisebb sor alakult ki a Boldogságfalva Alapítvány által felállított sátor előtt az Anna kútnál. Mindenki türelmesen várakozott, hogy elkezdődjön az ételosztás. Nemcsak egy tál meleg ételt, most vegetáriánus székelykáposztát, kaptak a rászorulók, hanem egy csomagot is, amelybe zöldségek és gyümölcsök, többek között burgonya, répa, káposzta, hagyma, alma és körte került.

 

A rászorulóknak sokat jelent ez a segítség, hisz így végre meleg ételhez juthatnak. Karácsony környékén több hasonló akció volt a városban, de a két ünnep között csak ezt az egyet szervezik. Volt olyan, aki egyszerűen életmentőnek nevezte ezt az ételosztást.

 

Az alapítvány 2010 óta segíti a rászorulókat Szegeden. Szalma Róbert, a szervezet elnöke elmondta, hetente rendszeresen, közel száz adag ételt osztanak ki, ezeket ki is szállítják az érintetteknek. 

 

Emellett rendszeresen szerveznek hasonló kitelepülős akciókat is. Ilyenkor felveszik a kapcsolatot a társszervekkel, a Magyar Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, valamint a családsegítőkkel. Nekik adják át a jegyeket, mivel ők tudják, kik a legrászorultabbak és nekik adják tovább ezek a szervezetek.

 

 

Az alapítvány munkáját számtalan önkéntes segíti és magánemberek, illetve cégek, vállalkozók támogatásából tudják megszervezni az ételosztásaikat. Idén ez az utolsó ilyen nagyszabású akciójuk.

 

Ma az Anna kútnál a legtöbben elvitelre kérték a székelykáposztát, azonban voltak olyanok is, akik a helyszínen kihelyezett asztalnál gyorsan elfogyasztották. 

Címlapon

mutasd mind