444.hu: az állam megveszi Orbán Viktor kedvenc újságját

A Nemzeti Sportért 3 milliárd forintot fizethet az állami tulajdonú és kormányzati irányítású Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt.
Cservenák Zoltán

2022. október 02. 17:05

444.hu: az állam megveszi Orbán Viktor kedvenc újságját

Újabb „kulcsfontosságú” ágazatba vásárolhatja magát az állam az adófizetők pénzén. A gazdasági- és energiaválság közepette gondolták úgy Orbán Viktorék, hogy állami kézbe veszik a miniszterelnök kedvenc lapját, a Nemzeti Sportot. A 444.hu vette észre a szeptember 30-i Magyar Közlönyben, hogy a

 

N.S. Média és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság bekerült az állami tulajdonban álló gazdasági társaságok közé. A 444.hu úgy tudja, az állam 3 milliárd forintot fizet a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány alá tartozó Mediaworks-nek a lapért, pontosabban azért az N.S. Média és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaság nevű cégért, ami kiadja a lapot.

 

A 444.hu megjegyzi, a vásárlással a Nemzeti Sport megmentése lehet a cél, mivel idén az első negyedévben már csak 19 ezer példányban kelt el a lap, míg 2018 első három hónapjában még napi 32 ezres volt a példányszám.

 

A vásárlásról szóló rendeletmódosítás: