380 úszó áll rajthoz a 12. Naturtex Kupán a hétvégén

Két rövidpályás úszóversenyt is rendeznek a Tiszavirág Sportuszodában, most hétvégén a XII. Naturtex Kupát, decemberben pedig az utánpótlás rövidpályás bajnokságot.
Vass Imre

2022. november 10. 20:28

380 úszó áll rajthoz a 12. Naturtex Kupán a hétvégén

A XII. Naturtex Kupa tehát az OB főpróbája lesz majd. Nemzetközi mezőny érkezik Szegedre, hiszen 4 szerb és 1 szlovák egyesület is nevezett a versenyre, így összesen 28 klub 380 versenyzője áll rajthoz a Tiszavirág Sportuszodában.

 

Szombaton és vasárnap is 9 órakor kezdődnek a versenyek. A 6-7 éves úszóknak bemutató futamokat is rendeznek, a legkisebbek 50 méter gyorson próbálhatják ki magukat.

Szeretettel várjuk a szurkolókat, akik ismét egy nagyszabású utánpótlás versenyt láthatnak Szegeden – mondta Nagy Attila, a HAÁSZ SZUE elnöke. – Első alkalommal próbáljuk ki a betolható falat a Tiszavirág Sportuszodában, ahol már a megnyitó óta adott ez a technológia. Előkerülnek tehát a 25 méteres kötelek, a versenybírói stáb is először koordinál rövidpályás versenyt, izgatottan várjuk. Komoly lépés ez nekünk, hiszen ha jól végezzük a munkánkat, már minden adott lesz ahhoz, hogy komolyabb viadalokat is rendezzünk, mint például egy korosztályos Európa-bajnokság – jegyezte meg a szakember.

 

A szegedi szervezők munkáját a Magyar Úszó Szövetség már elismerte, ugyanis 2023-ban Szegeden rendezik majd meg a cápa korosztály országos bajnokságát és a rövidpályás utánpótlás országos bajnokságot.

 

– Büszkék vagyunk rá, hogy a Tiszavirág Sportuszoda nyitása óta minden évben több országos bajnokságnak is otthont adunk, ezúton is köszönjük a versenybírók kiváló munkáját, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. segítségét és a Naturtex támogatását. A dél-alföldi régió büszke lehet, mivel Hódmezővásárhely elnyerte a gyerek OB rendezési jogát, így jövőre a térségben rendezik a három legnagyobb létszámú országos bajnokságot – hangsúlyozta Nagy Attila.

Címlapon

mutasd mind