Húsz százalékos részesedést szerezhet a 4iG az izraeli Space-Communication Ltd.-ben

Az izraeli vezetés korábban aggályosnak találta, hogy a magyar cég fő részvényesei szorosan kapcsolhatók Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz. Most mégis áldásukat adták az üzlethez.
Kékes Viktória

2022. augusztus 04. 17:57

Húsz százalékos részesedést szerezhet a 4iG az izraeli Space-Communication Ltd.-ben

A Hungaro Digitel Kft., a 4iG és az Antenna Hungária Zrt. leányvállalata, valamint a Space-Communication Ltd. között 2021. október 11-én létrejött, 2022. február 9-én módosított, a Spacecom – egy izraeli kommunikációs műhold-üzemeltető, ami a Közel-Keleten, az Európai Unióban és Észak-Amerikában is megtalálható – részvényei 51 százalékának megvásárlására vonatkozó szerződés kapcsán Izrael kommunikációs minisztériuma megadta az előzetes hozzájárulását ahhoz, hogy a Hungaro Digitel megszerezze a részvények 20 százalékát – írja a Privátbankár.

 

A Budapesti Értéktőzsde honlapján megjelent közleményben a 4iG üdvözölte az izraeli kommunikációs minisztérium elvi engedélyét, hogy a 4iG Csoport tulajdonrészt szerezhet ebben a stratégiailag fontos vállalatban.

 

Mi legutóbb azzal kapcsolatban írtunk a 4iG-ről, hogy a Mészáros Lőrinc vonzáskörzetéből kinőtt távközlési-informatikai gigakonszern összefüggésbe hozható a Fuzik Zsolt nevéhez köthető bűnszervezet és számlagyár működéséhez. Mivel a kormány nemzetstratégia jelentőségűvé minősítette az Antenna Hungáriával történt egyesülést követően, a Gazdasági Versenyhivatal már nem vizsgálhatja a cég körüli gyanús üzleteket. A fideszes kisgömböc tehát háborítatlanul hízhat tovább, immár nemzetközi szinten is.

Címlapon

mutasd mind