20 éves tea – újabb dalt adtak ki Kulka János új lemezéről

A Pálmaszív című album hamarosan megjelenik. Eddig a Sorskereső című dalt tették fel a YouTube-ra, most megjelent a 20 éves tea is. Mindkettő nagyon erős.
Cservenák Zoltán

2022. szeptember 22. 22:45

20 éves tea – újabb dalt adtak ki Kulka János új lemezéről

Az agyvérzésen átesett, gyógyulófélben lévő Kulka János egyre több mindent csinál szerencsére. A színpadi és filmes szerepeken túl hamarosan új lemezzel jelentkezik. A Pálmaszív Kulka harmadik önálló albuma, az 1994-es és 2007-es kiadású Kulka János és a 2010-es Akarod vagy nem című lemez után.

 

A YouTube-on most megjelent 20 éves tea című dal egy sanzon. A szöveget Tariska Szabolcs írta, a dalt Tövisházi Ambrus jegyzi, aki – hozzáértők szerint – doo-wop sítlusban írta a dalt. Ez egyébként egy ének-alapú rhythm and blues, ami a 40-es években terjedt el az amerikai fekete közösségekben. A Tövisházi–Tariska páros egyébként talán legismertebb közösködése az Amorf Ördögök volt, de a páros írt dalokat Péterfy Borinak is. Tövisházi Ambrus mostanában inkább az Erik Sumo Bandben, Tariska pedig a  Magashegyi Undrgroundban alkot.

 

A legújabb Kulka-dalban egyébként Falusi Mariann és Lang Györgyi is vokálozik. A dalhoz készült klipben egyébként Kulka János némán ül egy mikrofon előtt, miközben szól az éneke. Kulka az agyvérzése után, amint újra megtanult beszélni, elmondta, a legnehezebb az, hogy bár a gondolatai épek, a beszéd nagyon nehezen megy neki, ez egyfajta bezártságot jelent számára.

 

A Sorskereső című dal szeptember 15-én jelent meg a YouTube-on.

Érdemes meghallgatni a Ki nem mondott szó című dalt is Kulka János előadásában. Gyönyörű.