187,5 milliós támogatást kapott Tiborcz István nővérének cége

A Rekettyés Agro Kft. alig volt egyéves, amikor tarolni kezdett a pályázatokon. A cég székhelye egy medencés, inkább villának kinéző ingatlanban van. A vállalkozásnak honlapja nincs, tevékenységéről érdemben tájékozódni nem lehet.
Kékes Viktória

2022. május 19. 08:09

187,5 milliós támogatást kapott Tiborcz István nővérének cége

Az év első három hónapjában összesen 187,5 millió forint támogatást ítéltek Tiborcz Eszter Zsuzsanna és édesanyja, dr. Tiborcz Sándorné közös cégének, a Rekettyés-Agro Kft.-nek az uniós alapokból finanszírozott Vidékfejlesztési Program keretében, derült ki a pályázati eredményeket összesítő honlapról. – írja az rtl.hu.

 

Figyelemre méltó teljesítmény egy olyan cégtől, amelyet alig egy évvel ezelőtt, 2021 januárjában alapított Orbán Viktor vejének a testvére. 

 

Az rtl.hu összesítette milyen pályázatokon és mennyi pénzt nyert el a Rekettyés-Agro:

 

  • 2022. január 18-án 33,9 millió forintot agrár-környezetgazdálkodási kifizetés jogcímen,
  • 2022. március 4-én 5,1 millió forintot „Szántóföldi termelés digitális fejlesztése” tárgyban,
  • 2022. március 25-én 148,5 millió forintot „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása”  tárgyban ítéltek meg támogatást a vállalkozásnak.

 

Tiborcz Eszter korábban a 24.hu-nak azt írta: több mint két évtizede dolgozik főállású mezőgazdasági vállalkozóként, édesanyja kisebbségi tulajdonszerzése a cégben „annak családi jellegét erősíti.” 

 

A majd 200 milliós támogatást elnyert vállalkozásnak még honlapja sincs, így tevékenységéről érdemben tájékozódni nem lehet.