18 ezer 891-en menekültek Ukrajnából a háború elől Magyarországra pénteken

Nap mint nap rengetegen jönnek.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 06. 11:10

18 ezer 891-en menekültek Ukrajnából a háború elől Magyarországra pénteken

Az ukrán-magyar határszakaszon 7387 ember lépett be pénteken Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 11 ezer 504-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 302 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.  

 

Az ukrajnai háború elől menekülve pénteken 430 ember, köztük 141 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket, a feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

 

A rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival, írták a police.hu oldalon.

Címlapon

mutasd mind

Vélemények

mutasd mind