17 ezer 167-en menekültek Ukrajnából a háború elől Magyarországra vasárnap

Másfajta migránsmatek.
Kovács M. Norbert

2022. augusztus 29. 08:50

17 ezer 167-en menekültek Ukrajnából a háború elől Magyarországra vasárnap

Az ukrán-magyar határszakaszon 7055 ember lépett be vasárnap Magyarországra, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 10 ezer 112-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek, tájékoztatott az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

 

A beléptetettek közül a rendőrség 465 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes. Nekik fel kell keresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért. Vonattal 545-en, köztük 170 gyermek, érkeztek az ukrajnai háború elől menekülve Budapestre.

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

 

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival.

Vélemények

mutasd mind