1,3 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást kapott eddig a Tiborcz család az EU vidékfejlesztési programjából

A miniszterelnök veje és Tiborcz István apja csak erdősítésre több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.
Kékes Viktória

2022. december 07. 13:22

1,3 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást kapott eddig a Tiborcz család az EU vidékfejlesztési programjából

Továbbra sem érkeznek az uniós források Magyarországra, mivel az Európai Bizottság továbbra sincs meggyőződve arról, hogy a magyar kormány megfelelő gondossággal bánik az uniós polgárok által összeadott pénzzel. Egyelőre sem a helyreállítási alapból Magyarországnak járó 2300 milliárdot nem kaptuk meg, de a következő költségvetési ciklusból nekünk járó pénzből is be akarnak fagyasztani 3000 milliárd eurónyi támogatást. 

 

Az uniós álláspont érthető: a 24.hu vette észre, hogy az előző költségvetési ciklus vidékfejlesztési programjából nyert el 156 millió forint vissza nem térítendő támogatást november 3-án Tiborcz István.

 

A lap arra emlékeztet, nem ez az első eset, hogy Orbán veje támogatásban részesül: két évvel ezelőtt - ugyanezen a jogcímen - nyert már 215 milliót. Sőt, Tiborcz édesapja sem panaszkodhat: tavaly 687 millió vissza nem térítendő támogatást kapott.

 

Mindez azt jelenti, hogy Tiborcz István és édesapja együtt már több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyert el csak erdősítési célra.

 

Vidékfejlesztési célokra pedig még ennél is több támogatást ítéltek meg nekik. Noha a hivatalos adatok többször is változtak az elmúlt években, a jelenlegi nyilvántartás alapján Tiborcz István valamivel több mint 632 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el, apja pedig 690 milliót. Kettejüknek együtt tehát már több mint 1,3 milliárdot ítéltek meg.

Vélemények

mutasd mind