A honvédségi Airbusszal utazott egy pakisztáni kiállításra Ruszin-Szendi Romulusz

Ez az út is 35–40 millió forintunkba kerülhetett.
Kékes Viktória

2022. november 21. 12:46

A honvédségi Airbusszal utazott egy pakisztáni kiállításra Ruszin-Szendi Romulusz

A pakisztáni Karacsiban rendezték meg a Nemzetközi Védelmi Kiállítást és Szemináriumot november 15. és 18. között. A kiállításra ellátogatott Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka, Sticz László vezérőrnagy, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság parancsnoka, illetve Ocskay István ezredes, az MH Haderőmodernizációs és Transzformációs Parancsnokság Modernizációs Intézetének az igazgatója is – olvasható a honvedelem.hu oldalon.

 

Arról azonban már nem olvashattunk az oldalon, hogy a kiállításra a Magyar Honvédség 604-es lajstromjelű, Airbus A319 típusú repülőgépével utazott a delegáció. Hadházy Ákos szerint ez az út is 35–40 millió forintba kerülhetett nekünk, adófizetőknek. 

 

Az ellenzéki képviselő az RTL Híradónak azt mondta, miközben a magyar állam azt várja el az emberektől, hogy takarékoskodjanak, a honvédség jól látható módon pazarol. 

 

És nem csak a honvédség. Alig egy hete írtunk arról, hogy egy másik honvédségi magángéppel, a luxusgépnek számító Falconnal utazott Ománba Kövér László házelnök. Két héttel ezelőtt Üzbegisztánba utazott két külön repülővel Orbán Viktor és az őt kísérő delegáció, valamint Szijjártó Péter külügyminiszter. Áprilisban pedig Semjén Zsolt és Erdő Péter ruccant ki Madeira szigetére a honvédségi Airbusszal.

 

Nyitóképünkön Szijjártó Péter használja éppen a 605-ös Airbust.