1181 – az abszolút győztes a Rotary Club Szeged Dóm jótékonysági kacsaversenyén

Megbújt a nevezésnél, és a rajtnál sem tülekedett: majd jó helyezkedésének köszönhetően könnyedén hagyta le vetélytársait, végül robbantott, és sikeresen megszökött a mezőnytől. Nem férhetett kétség a győzelméhez. Közel ötezer társával idén is nemes ügyet szolgált – ehhez sem férhet kétség.
Garai Szakács László

2022. szeptember 03. 15:50

1181 – az abszolút győztes a Rotary Club Szeged Dóm jótékonysági kacsaversenyén

Hetedik alkalommal rendezte meg az éppen egyik hónapról a másikra millióssá növő gázszámlájával a hírekbe bekerülő Pizza Monkeyval közösen a Rotary Clud Szeged Dóm a jótékonysági gumikacsaversenyét szokás szerint szeptember első szombatján a Partfürdőn, a halfesztivál és a sárkányhajóversenyek „szomszédságában”. A kacsákat előzetesen az Árkádban, valamint a Szegedi Ifjúsági Napokon lehetett megvásárolni, de még ma is, egészen a befutóig lehetett kacsajegyeket venni; a bevételből a Rotary Club Szeged Dóm a Gift of life-programját támogatja. Ez a program a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekeknek biztosít életmentő szívműtéthez lehetőséget.

 

Az ötezer kacsából kettő úgy döntött, őket nem érdekli ez az egész, és körülbelül féltávnál egyszerűen elhagyták a versenypályát, de megszökniük nem sikerült, egy jet-skivel elkapták mindkettőt. A mezőny sokáig együtt volt, majd a végén, akár a Touron, egy szökevény úgy gondolta, megpróbálja, és ellép a mezőnytől. A 1181-es kacsa jókor, jól robbantott, a legjobb pillanatban hagyta állva a többi kacsát, akik ugyan a cél előtt utolérték, de ez már csak arra volt elég, hogy díszkíséretet adjanak a győztesnek – aki végül nem nyilatkozott.

 

Rajta kívül még a következő 149 kacsa befutása volt fontos, közöttük, illetve megvásárlóik között sorsoltak ki ajándékokat a szervezők.

 

Nézzék meg galériánkat a kacsaversenyről, ha van kedvük, számolják meg a napszemüveges kacsákat, illetve vegyék észre a versenyre szó szerint beszálló, majd a befutót potyautasként teljesítő szitakötőt is!