Hirdetés
Hirdetés

A Kodály téren osztottak ruhát a szocialista képviselők

Szegedi hírek | 2018. február 15. 18:36
ruha, ruhaosztás, Szabó Sándor, Solymos László, Tóth Károly, rászorulók, segítség, vi2018-02
Képgaléria megtekintéséhez kattintson ide!
Rengeteg adományt gyűjtöttek a szegedi közgyűlés szocialista frakciójának tagjai az elmúlt hónapokban. A felajánlásokból most a Kodály téren válogathattak a rászorulók.

Három óra körül egyre többen gyülekeztek a Kodály téren kipakolt sátor és asztalok körül, várták, hogy megérkezzen az autó, amely a ruhákat hozzá. Az érdeklődőket Szabó Sándor országgyűlési képviselő, Solymos László alpolgármester, aki a körzet képiselője és Tóth Károly önkormányzati képviselő meleg teával fogadta. Közben a segítők kipakolták az ingeket, pólókat, pulóvereket, kabátokat, cipőket, ágyneműket és játékokat, így kezdetét vehette a válogatás. 

Az asztaloknál családok, egyedülállók, fiatalok, idősebbek is kutattak a nekik tetsző holmik után. Volt aki konkrét elképzelésekkel érkezett, Mária egy télikabátot szeretett volna hazavinni, valamint a gyerekeinek néhány pulóvert. Solymos László egy idősebb hölgyre segített fel egy kabátot és közösen próbálták megállapítani, jó lesz-e. Végül azonban kicsinek bizonyult, így visszakerült a kupacba. A legtöbben azonban sikerrel jártak, Tamás fiával együtt két zsák ruhaneműt is összegyűjtött. Mint elmondta, nagyon sok jó állapotú darabot találtak, amelynek hasznát veheti majd az egész család.

Solymos László elmondta az itt élők büszkék lehetnek Szegedre, mert az országban nincs még egy ilyen szolidáris város. A több száz rászoruló családnak otthont nyújtó bérlakásprogram híre az egész országot bejárta. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően tud a város segíteni azoknak, akiknek saját erőből nem telne otthonra. Az önkormányzat 3 év alatt több mint 500 lakást tesz rendbe és ad át a rászoruló családoknak. 

Szeged egyedülálló abban is, hogy miközben a központi forrásokat folyamatosan vonják ki a szociális ellátórendszerből idén már 600 millió forintos szociális alapot hozott létre a városvezetés a rászorulók megsegítésére. – folytatta felsorolást az alpolgármester. Kiemelte, tavaly 400 család kapott tűzifát, hogy fűteni tudja otthonát és ez a lehetőség idén is megmarad.

Solymos László hozzátette, már harmadik éve szervezik meg a ruhagyűjtési és azt követően a ruhaosztási akciót. A tapasztalatok azt mutatják, egyre nagyobb az igény erre a kezdeményezésre, egyre többen így próbálják meg ruhatárukat kiegészíteni, mivel a fizetésükből, vagy a nyugdíjukból erre nem telik. 

Tóth Károly önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a szocialista képviselők által szervezett gyűjtési akciók nagyon jól sikerültek, a város számos pontján lehetett leadni a ruhákat és több száz zsáknyi gyűlt össze. Ezeket átválogatták, zsákokba pakolták és a tavalyi év végén elkezdték a szétosztását. A Kodály térre több mint 20 zsákot hoztak, amelyek ruhákat, pólókat, ingeket, cipőket, pulóvereket, nadrágokat, kabátokat és mindenféle más ruhadarabot, valamint ágyneműket, cipőket és játékokat tartalmaztak. A képviselő hangsúlyozta, akik kilátogattak csütörtök délután a Kodály térre, biztosan találtak maguknak olyan ruhadarabot, amit szívesen vittek haza.

Szabó Sándor országgyűlési képviselő folyamatosan beszédbe elegyedett a résztvevőkkel. Hol a ruhákról, hol az akcióról, hol pedig az ország helyzetéről beszélgettek. A képviselő azt emelte ki, hogy az évek óta tartó akcióra egyre nagyobb szükség van. Bármelyik városrészbe is szervezik meg a ruhaosztási akciót, mindig nagy az érdeklődés. A képviselő szerint Magyarország ma igazságtalan. A Fidesz-kormány szétszakította az országot és békétlenséget hozott. Az egyenlőtlenség drámai módon nőtt. Aki szegény szegényebb lett, a bérből és fizetésből élő milliók kiszolgáltatottak, és úgy érzik, hiába dolgoznak, nem jutnak egyről kettőre, míg a kormánypárt kegyencei dőzsölnek és az emberek döntő többsége számára elérhetetlen luxusban élnek. Ezt a résztvevők folyamatosan emelkedő száma is nagyon jól mutatja – tette hozzá.

Szabó Sándor arra a felmérésre is felhívta a figyelmet, amely nem olyan régen látott napvilágot. Ebből kiderült, hogy az emberek szerint az országban nem jó irányba mennek a dolgok. A megkérdezettek több mint a fele a szegénységet és a korrupciót tekinti komoly gondnak hazánkban. A legtöbben pedig nem a migránsokat, hanem az egészségügy állapotát látják a legsúlyosabb problémának.

A képviselő hangsúlyozta a Fidesz valódi kormányzás helyett mindenhol ellenséget keres. Mivel az oktatás átalakításával és az egészségügy rendbetételével kudarcot vallott, az utóbbi időben kizárólag Soros Györggyel foglalkozott, miközben százezrek megélhetési gondjaival nem törődött. Ezért is van szükség a szegedi szocialista képviselők ilyen és ehhez hasonló akcióira.

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés