Hirdetés
Hirdetés

Idén is a húrok közé csapnak a gitárvirtuózok

Szegedi hírek | 2018. február 15. 14:24
Nemzetközi Gitárest, IH Rendezvényközpont, rag20182
Harmadik alkalommal rendeznek Nemzetközi Gitárestet február 15-én, csütörtökön este 7 órától az IH Rendezvényközpontban. Az est során nemzetközileg is elismert gitárosok csapnak a húrok közé.

Tom Lumen egy év elteltével újra fellép az IH Rendezvényközpontban, és ismét magával hozza külföldi barátait. Ezúttal a szegediek előtt sem ismeretlen osztrák Markus Schlesingert invitálta közös turnéra, valamint az erdélyi gitárost, Györfi Albertet.

Tom Lument már nem kell bemutatni az IH közönségének, hiszen sokadszorra áll már itt színpadra. Az ismert magyar gitáros eddig több mint tíz országban turnézott világszerte. Koncertjeit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. Tom amellett, hogy kiváló gitárjátékával szórakoztat, személyes történeteit is megosztja a hallgatósággal. Egyéni hangzásvilágú saját szerzeményei mellett, magyar népzenei átdolgozásokat és neves előadók kedvelt számait is megszólaltatja.Művésztársa, Markus Schlesingert az osztrák fingerstyle gitárzene legismertebb képviselője. Akusztikus gitárjával, jellegzetes füstös énekhangjával, valamint humoros történeteivel garantáltan jól szórakoztatja a közönséget. Saját kompozíciói mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadja, melyeket vicces anekdotákkal fűszerez.Györfi Albert erdélyi gitáros ismertségét a YouTube-on szerezte: összesen több mint 5 milliószor tekintették meg videóklipjeit. Repertoárjában ismert pop- és filmzenei átdolgozások szerepelnek. Együttesével rendszeres fellépő Romániában és Magyarországon, de játszott már Németországban is.Ahogy a korábbi esteken, a három gitáros szólóban, duóban és trióban is játszik majd a közönségnek.

* * *

Szeged.hu – Rólunk, nekünk, velünk, értünk. Tartson velünk a Facebookon is!


 

 


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés